Reply to this topicNew Topic
Czy mogę przyspieszyć internet?
Guest_adam_mikolajczyk_*
post 03-05-2013 19:44:08Zgłoś naruszenie
Post #1





Goscie






Witam
Proszę mi odpowiedzieć, czy da się jakoś przyspieszyć internet? Czy jest to raczej niemożliwe?
Pozdrawiam..

----------------------------
Najlepsza agencja reklamowa Warszawa dla Ciebie i Twojej firmy!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Google Bot
post 03-05-2013 19:44:08Zgłoś naruszenie
Post #


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post
Guest_vaffeul27_*
post 12-07-2013 22:59:25Zgłoś naruszenie
Post #2





Goscie






Pewnie, że się da. Idź do siedziby firmy, z której masz internet i poproś o zwiększenie prędkości happy.png
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_sebastianaladyn_*
post 13-09-2013 10:22:27Zgłoś naruszenie
Post #3





Goscie






A jaki ten internet masz bo jak go wspóldzielisz to predkość jest zmienjszana.

Jeśli masz sieć LAN.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_maksmowlik_*
post 03-10-2013 9:13:58Zgłoś naruszenie
Post #4





Goscie






Dokładnie. Generalnie to może być też kwestia odległości o stacji i nadajnika.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zorg(on)
post 10-10-2013 12:44:18Zgłoś naruszenie
Post #5


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 72
Dołączył: 03-07-2008
Skąd: BRUSY (Black Dreams)
Użytkownik nr: 13 492
Numer GG 


ja jestem zwolennikiem budowy infrastruktury państwowej na której każdy operator mógłby świadczyć swoje usługi, a my mielibyśmy wybór, prawda thumbsup.png
mobi'le

@adam_mikolajczyk - wszystko zależy od infrastruktury, możliwości operatora, ceny i konkurencji (zazwyczaj w większej miejscowości)

vaffeul27 - niektórzy operatorzy np. bruski - kablowy "Telsat" drwią z klientów W 2006 r. podpisałem umowę (tzw. promocję - 3 mies. gratis lub modem prezencie), skusiłem się na nią, bo konkurent "Chojnet" oferował modem za 270zł. Zaś 2009r. domagałem się zwiększenia prędkości dla wszystkich z 512 kbps do 2 mbps za 47zł, tłumacząc, że konkurencja - "Chojnet" tyle daje za 45zł (bez opłat dodatkowych), lecz "Telsat" dopiero w 2011 r zdecydował się podnieść do 2 mbps a i nadal wymusza opłatę za TV 32 zł - zachłanność nie ma granic, choć jest opcja TV za 15zł - tylko dla klientów bez łącza internetowego). Z powodu drogiego modemu w "Chojnecie" od kilku lat nie musiałbym przepłacać...

w moim regionie działają:
Chojnet (15Mb/s - 108zł
Telsat (8Mb/s za 69 + TV 32zł)
TK-Telecom - na łączach TP (tel + 20Mb/s za 89zł),
France Telecom (była TP) (tel. bądź wymuszona opłata za łącze i 10 Mb/s za 32+49zł)
Netia - na łączach TP (tel + 20Mb/s za 60zł)

Operatorzy GSM (wymagany abon. i internet z limitami danych liczone w zaledwie w kilkunastu GB)
UMTS 900/2100 - Orange (do 42Mb/s), T-Mobile (do 42Mb/s), Play (do 4Mb/s)
CMDA 420 - Plus do 378 kb/s
LTE 1800 - Mobyland - brak oferty
Niestety internet "Aero2" działa na pograniczach północnej części miasta z nadajnika mieszczącego się około 15 km za Brusami

Więc jak widzicie: wybór jest ograniczony, także terytorialnie no.gif

Ten post został edytowany przez zorg(on): 10-10-2013 17:13:12


--------------------
Autorska muzyka elektroniczna i pozostałe projekty venom-mystique
Zachęcam do obejrzenia filmu dokumentalnego z 2005r. i przeanalizowania swoich czynów... Ziemianie [Earthlings]
** NOTEBOOK ** HP Pavilion dv7-6b40ew
** PC ** MOBO: Asus P5QL-E, CPU: Core2Quad Q8200, RAM: DDR2 A-Data Vitesta 2x2GB 1066Mhz, HDD: Samsung F1 640GB, DVD: Pioneer DVR-216, GPU: Asus Radeon HD4830 575/2000Mhz, COOLING: Accelero L2 Plus K.MUZ: Audiotrak Prodigy 7.1 Hifi, PSU: Tacens Radix II 520W Smart 14dB, CASE: CM Dominator 690, LCD: Samsung SM T220, GŁOŚ: Media-Tech Zambra 5.1ST, SŁUCH: Tracer CD-811, PRINT: Epson SC680, SCAN: Mustek 1200UB+[size="2"][/size]
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Guest_Hoffi_*
post 17-10-2013 11:34:23Zgłoś naruszenie
Post #6





Goscie






bez dobrego miejsca ciezko jest cokolwiek zrobic. Czesto rutery, ktore daja w zestawie nie wyciagna np. wiecej niz 150mb jak np. mam teraz w Inei, a mam 250mb niby. Tak samo jak 1 port nie obsluzy wiecej niz 100mb/s. Chociaz inea to jak narazie najlepsza opcja na swiatlowody.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicNew Topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Collapse

> Podobne tematy:

  Temat Odpowiedzi Założyciel tematu Wyświetleń Ostatnia akcja
No new Czy warto kupić PS2
16 spid3r 12 975 31-08-2014 8:40:47
Ostatni post: -Alex od tabletów-
No New Posts Czy istnieje program,który wychwyca hasła...
4 Pan?? 9 157 25-07-2014 20:53:08
Ostatni post: -piotr_gewert-
No New Posts Czy zaryzykować i wysłać CV? Proszę o poradę.
11 -monikaaa- 4 791 22-07-2014 11:47:20
Ostatni post: -Danch-
No New Posts Czy jest sens kupować dyski SSD do PC?
7 SehrGut 6 964 04-07-2014 12:23:05
Ostatni post: -Tim86-
No New Posts Czy warto używać zewnętrznych głośników w laptopie?
3 SehrGut 5 896 07-05-2014 18:30:22
Ostatni post: -karolmed-
No New Posts Czy laptop nadaje się już do wymiany - Toshiba A300-1ED
3 champion007 7 911 30-04-2014 14:42:39
Ostatni post: -karolmed-
No New Posts Czym zastąpić AMD II x3 435 - został uszkodzony
Karastrofa... podczas czyszczenia procesor został zdemontowany
0 -jepu- 3 469 18-06-2013 9:41:00
Ostatni post: -jepu-
No New Posts czym myć obudowę ?
5 Satellite90 7 531 17-05-2013 14:33:57
Ostatni post: -adam_mikolajczyk-
No New Posts Czy warto zagrać w fife 2013?
3 SehrGut 4 626 21-04-2013 17:16:07
Ostatni post: -jerryf7-
No New Posts CZY MOC ZASILACZA MA WPŁYW NA OC CPU?
OC
1 -erhlik- 3 544 13-03-2013 14:30:18
Ostatni post: -agent-
No New Posts Internet DSL czy ADSL?
0 SehrGut 2 740 15-02-2013 21:15:00
Ostatni post: SehrGut
No New Posts czy kupić aparat hybrydowy
1 -szkulik- 5 464 05-02-2013 16:23:26
Ostatni post: -2013-
No New Posts Czym zajmuje się administrator sieci?
0 SehrGut 3 673 22-01-2013 0:01:59
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Czy warto kupić odtwarzacz MP4?
0 SehrGut 5 544 11-12-2012 20:21:02
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Czy warto kupić zestaw bezprzewodowy?
0 SehrGut 4 957 09-12-2012 21:22:08
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Internet nie działa w polowie
Pomocy
0 misza124 2 746 18-09-2012 10:26:46
Ostatni post: misza124
No New Posts Internet radiowy czy kablowy?
0 SehrGut 2 804 16-09-2012 23:02:23
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Czybkie laptopy z dobrymi kartami graf. nadają się do grania ?
2 shl 4 385 21-08-2012 10:38:33
Ostatni post: szpilka
No new votes Ankieta: Czy ściąganie SIMLOCK-a jest legalne ?
19 R@F@L 8 534 20-10-2011 14:18:56
Ostatni post: mortadela
No New Posts internet do xboxa
pomocy
2 zumek 7 330 07-08-2011 18:27:08
Ostatni post: Pozycjoner
No New Posts Internet bardzo spowolnił.
Internet
1 karol1991 4 222 07-05-2011 9:54:07
Ostatni post: NizeR
No New Posts Czy 9800GTX bedzie pasowac do mojej plyty glownej ?
1 NizeR 4 804 06-05-2011 12:01:00
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Czy jest sens wymieniać kartę?
...a może konsola?
7 master_luke 5 478 03-05-2011 22:32:41
Ostatni post: Ogar21
No New Posts Czy pójdzie ...
0 DanoneczeK 4 540 06-03-2011 19:27:13
Ostatni post: DanoneczeK
No New Posts Czy to jest przejmowanie się głupotami ?
2 Satellite90 5 038 01-03-2011 10:18:23
Ostatni post: kawos


 

Skin designed by IPB Forum Skins

Powered by wdsp.pl