Reply to this topicNew Topic
Ati Radeon, Jaki model?
panpower
post 19-10-2008 15:45:42Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #1


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 8
Do┼é─ůczy┼é: 19-10-2008
Sk─ůd: Wa┼ébrzych
U┼╝ytkownik nr: 14 503
Numer GG 


Witam, mam taki problem kupilem na gieldzie karte na AGP bez driver'ow i niewiem jaki to model ma ona dwa chipsety ATI jeden jest w wewnetrznej stronie karty chlodzony z radiatorem drugi po zewnetrznej stronie nie chlodzony dodatkowo podlacza sie napiecie z wejsciem jak na stacje dyskietek. sciagam stery z strony ati lecz nie chca isc.

na jednym chipie sa symbole "NC1197.00
0740SSP"
na drugim "GU1376.1"
ma wyjscie TV, DVI, VGA

jest na niej mala naklejeczka HDCP

przy wlaczeniu komputera nie pojawia sie nazwa biosu karty a napisy w biosie sa kolorowe tz. niektore literki zmieniaja sie na czerwono.

szukalem po internecie symboli chipow, ale na marne :/

prosil bym o pomoc, bo wierze ze jak na agp to ta karta jest akurat na moj sprzet.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Google Bot
post 19-10-2008 15:45:42Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post
Grzegorz81
post 19-10-2008 15:51:34Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #2


OC Ekspert
*********

Grupa: Moderatorzy
Post├│w: 5 315
Do┼é─ůczy┼é: 28-12-2006
Sk─ůd: Gr├│d Kraka
U┼╝ytkownik nr: 6 663
Numer GG 


Jak wsadzisz zdj─Öcie to powinno pom├│c.
A przyjrzyj si─Ö czy nie ma podobnej naklejki jak na tym zdj─Öciu:
http://www.3dnews.ru/_imgdata/img/2008/06/20/86454.jpg
ta zielona. Tam jest podany model karty.

Je┼Ťli sobie dobrze przypominam, to sterowniki ATI obs┼éuguj─ů wstecz a┼╝ do starych poczciwych radk├│w 9500 wi─Öc s─ůdze, ┼╝e jak sobie pobierzesz chocia┼╝by wersj─Ö 8.9 to powinny wykry─ç kart─Ö (AGP z dodatkowym zasilaniem, to na 90% co┼Ť silniejszego ni┼╝ 9500).


--------------------
╔════════╗
░░╔╗░││░ Intel Pentium Dual Core E5200 2,5@3,5 (4,12) GHz + Pentagram HP100 AlCu Lite
░░╚╝░││▌ 2x2GB GoodRam Pro 5-5-5-18 @1067(1110)MHz
░░░░││░ Asus P5B
╠═════░░░ Gainward gts250 512MB Green 700/1000@770(794) /1250(1314) + Samsung 2253BW
════░░╡ Hitachi 160GB ATA + Samsung F1-1TB SATAII ║ NEC DVD_RW ND-3540A
════░░░ sound: kino domowe Philips LX 8300SA ║ powered by Corsair VX550
╚════════╝
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
mdma
post 19-10-2008 16:49:18Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #3


Bite my shiny metal ass!
*********

Grupa: Zbanowani
Post├│w: 5 538
Do┼é─ůczy┼é: 04-04-2004
U┼╝ytkownik nr: 24



wrzuc karte do kompa, odpal system i sprawdz za pomoca everesta co to za karta.. nawet w menedzerze sprzetu powinna byc podana nazwa..
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
pl0x
post 19-10-2008 17:14:55Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #4


Bywalec
*****

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 804
Do┼é─ůczy┼é: 01-09-2007
Sk─ůd: Malbork, wie┼Ť nad Nogatem
U┼╝ytkownik nr: 10 407
Numer GG 


Mo┼╝na wiedzie─ç jakie jest oznaczenie rdzenia pod radiatorem? Co┼Ť w stylu "RV360"

user posted image


--------------------
Dell Studio 1537
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
panpower
post 23-10-2008 11:45:53Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #5


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 8
Do┼é─ůczy┼é: 19-10-2008
Sk─ůd: Wa┼ébrzych
U┼╝ytkownik nr: 14 503
Numer GG 


Witam dzis wrzuc─Ö jeszcze fotki karty, wiem, ze jak zainstalowalem drivery od Radeon X1650 Series chwile dzialalo pokazalo ze ma 512MB raamu po czsym monit sie wylaczyl, ale to nie od rozdzielczosci.

a to dane chip'a :ATI Radeon Graphics
NC1197.00
0740SSP Taiwan

Drugi jest juz bez radiatora, po drugiej stronie karty: 218BAPAGA12FG
GU1376.1
0723AAY


Pozdrawiam
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
mdma
post 23-10-2008 12:40:08Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #6


Bite my shiny metal ass!
*********

Grupa: Zbanowani
Post├│w: 5 538
Do┼é─ůczy┼é: 04-04-2004
U┼╝ytkownik nr: 24



te oznaczenia w ogole nic nie mowia, jedynie wpisanie 218BAPAGA12FG na googlach wyswietla jakies strony, ale dalej nie wiadomo co to jest..

co do sterownikow to do wszystkich kart radeon sa jedne catalyst'y, wiec jesli one nie dzialaja z twoja karta to pewnie jest ona starsza niez radek 9500..
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
farfocel
post 23-10-2008 12:45:37Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #7


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 72
Do┼é─ůczy┼é: 20-10-2008
Sk─ůd: Olsztyn / Warszawa
U┼╝ytkownik nr: 14 515
Numer GG 


W┼é├│┼╝ kart─Ö do kompa, odpal ze zintegrowanej albo sko┼éuj jak─ů┼Ť star─ů PCI (koszt 10-15z┼é na allegro) i z niej odpal (zmieniaj─ůc w biosie funkcje wy┼Ťwietlania na dane wyj┼Ťcie). W sandra albo everest b─Ödzie info co to za karta.


--------------------
GA-MA78G-DS3H
Athlon 5400+ BE 2,8Ghz + arctic cooling 64 pro PWM
2x2GB A-data ddr2 800Mhz
Gainward HD 4850 GS
Maxtor 80GB s-ata
DVD writemaster
ATLAS SF-550P-14P 550WAT
Taxan TCO95 22"
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
panpower
post 23-10-2008 13:56:29Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #8


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 8
Do┼é─ůczy┼é: 19-10-2008
Sk─ůd: Wa┼ébrzych
U┼╝ytkownik nr: 14 503
Numer GG 


bardzo podobna jest do tej karty
http://www.sapphiretech.com/po/products/pr...?gpid=241&grp=2

a moze byc tak, ze po prostu bios w karcie nie dziala? tzn. jest uszkodzony...

jak odpalam kompa to biosu karty nie widac, a napisy podajace parametry kompa (bios) mrugaja kolorowo..

jak zainstaluje stery to przy ladowaniu wina monit sie wylacza, moze to byc od zasilacza?

w menadzerze nic nie pisze nieznane urzadzenie i sterownikow nie znajduje
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
farfocel
post 23-10-2008 14:00:25Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #9


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 72
Do┼é─ůczy┼é: 20-10-2008
Sk─ůd: Olsztyn / Warszawa
U┼╝ytkownik nr: 14 515
Numer GG 


Jak by karta była kopnięta to by się nic prócz ekranu kontrolnego monitora nie pokazało.

Z tego co piszesz wydaje się być przyjarana, albo kiepsko chłodzona. Sprawdź chłodzenie, Może pasta kiepska i się zastała na gpu.


--------------------
GA-MA78G-DS3H
Athlon 5400+ BE 2,8Ghz + arctic cooling 64 pro PWM
2x2GB A-data ddr2 800Mhz
Gainward HD 4850 GS
Maxtor 80GB s-ata
DVD writemaster
ATLAS SF-550P-14P 550WAT
Taxan TCO95 22"
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
panpower
post 23-10-2008 21:31:47Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #10


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 8
Do┼é─ůczy┼é: 19-10-2008
Sk─ůd: Wa┼ébrzych
U┼╝ytkownik nr: 14 503
Numer GG 


Tutaj umie┼Ťci┼éem 4 Linki do zdj─Öcia mojej karty. Na forum jako┼Ť nie da┼éem rady ich za┼éadowa─ç


http://speedshare.org/download.php?id=4CFA027D12
http://speedshare.org/download.php?id=DD19E6F812
http://speedshare.org/download.php?id=A34B23FD12
http://speedshare.org/download.php?id=E093764012



Jak komu┼Ť si─Ö uda rozpozna─ç jaki to model, b─Öd─Ö bardzo wdzi─Öczny....



Pozdrawiam
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
farfocel
post 23-10-2008 22:17:25Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #11


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 72
Do┼é─ůczy┼é: 20-10-2008
Sk─ůd: Olsztyn / Warszawa
U┼╝ytkownik nr: 14 515
Numer GG 


Z┼é─ůcze fdd power, kt├│re Masz na karcie wyst─Öpowa┼éo w 2 modelach radka:
- 9700pro
- x700

Kt├│ra dok┼éadnie to nie mog─Ö stwierdzi─ç, zdj─Öcie gpu strasznej jako┼Ťci jest.

S─ůdz─ůc po zabudowie karty stawiam na starszy model z w/w wink.gif

Ten post został edytowany przez farfocel: 23-10-2008 22:18:14


--------------------
GA-MA78G-DS3H
Athlon 5400+ BE 2,8Ghz + arctic cooling 64 pro PWM
2x2GB A-data ddr2 800Mhz
Gainward HD 4850 GS
Maxtor 80GB s-ata
DVD writemaster
ATLAS SF-550P-14P 550WAT
Taxan TCO95 22"
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
panpower
post 23-10-2008 22:58:17Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #12


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 8
Do┼é─ůczy┼é: 19-10-2008
Sk─ůd: Wa┼ébrzych
U┼╝ytkownik nr: 14 503
Numer GG 


Ok. wielkie dzieki, bardziej stawiam na 9700pro zainstaluje stery i bede wiedzial, jak nie zadziala to jest raczej skopana i ja oddam...


Witam, juz wiem jaka to karta ┼Ťci─ůg┼éem nowego everesta i w trybie awaryjnym nawet bez sterow pisze, ze to 'Ati Radeon HD 2600 Pro (RV630) 512MB Ram DDR3 lecz nie jestem pewny czy nie DDR2

Pojawia si─Ö problem, niewiem czy to mo┼╝e od zasilacza bo ma tylko 300W komp Athlon XP 1800+ 512 RAM dysk 80GB cd-rw gdy ja zainstaluje pod windows pokazuje wszystkie parametry ale gdy zmieniam rozdzielczosc pokazuja sie kwadraciki na ekranie, po resecie ekran sie wylacza i po chwili niebieski ekran z napisem jakid dll od ati...

Ten post został edytowany przez panpower: 24-10-2008 12:54:39
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
wiekowy
post 09-05-2010 18:38:42Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #13


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 2
Do┼é─ůczy┼é: 09-05-2010
U┼╝ytkownik nr: 16 932



CYTAT(panpower @ 19-10-2008 16:45:42) *
Witam, mam taki problem kupilem na gieldzie karte na AGP bez driver'ow i niewiem jaki to model ma ona dwa chipsety ATI jeden jest w wewnetrznej stronie karty chlodzony z radiatorem drugi po zewnetrznej stronie nie chlodzony dodatkowo podlacza sie napiecie z wejsciem jak na stacje dyskietek. sciagam stery z strony ati lecz nie chca isc.

na jednym chipie sa symbole "NC1197.00
0740SSP"
na drugim "GU1376.1"
ma wyjscie TV, DVI, VGA

jest na niej mala naklejeczka HDCP

przy wlaczeniu komputera nie pojawia sie nazwa biosu karty a napisy w biosie sa kolorowe tz. niektore literki zmieniaja sie na czerwono.

szukalem po internecie symboli chipow, ale na marne :/

prosil bym o pomoc, bo wierze ze jak na agp to ta karta jest akurat na moj sprzet.

Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
wiekowy
post 09-05-2010 18:43:04Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #14


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 2
Do┼é─ůczy┼é: 09-05-2010
U┼╝ytkownik nr: 16 932



DLA INFO.TA KARTA WYST─śPUJE JESZCZE W LAPTOPACH
HP/Compaq Pavilion Notebook
ze2000z Series (CTO)
A stery ze strony HP
==http://h10061.www1.hp.com/
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post

Reply to this topicNew Topic
1 u┼╝ytkownik(├│w) przegl─ůda ten temat (1 go┼Ťci i 0 anonimowych u┼╝ytkownik├│w)
0 U┼╝ytkownicy:

Collapse

> Podobne tematy:

  Temat Odpowiedzi Za┼éo┼╝yciel tematu Wy┼Ťwietle┼ä Ostatnia akcja
No New Posts ATI Mobility Radeon HD3470 vs HD3450
6 champion007 17 606 08-05-2014 22:59:42
Ostatni post: -bartek_tsw-
No New Posts ATI Radeon HD 5770 1GB DDR5 - sterownik ekranu przestał działać
5 -lisekx- 5 447 24-10-2013 13:27:19
Ostatni post: -Bartosz Randt-
No New Posts Ati Radeon HD 5450
aplikacje + pulpit rozszerzony
1 -tashq- 3 361 01-03-2013 14:00:27
Ostatni post: -tashq-
No New Posts ati problem z crossfirex
0 vitoonly 2 913 06-11-2012 16:17:54
Ostatni post: vitoonly
No New Posts ATI Radeon Xpress 200M (RC410M)
sterowniki
11 stonas 16 892 03-04-2012 19:42:09
Ostatni post: bebiko132
No New Posts Radeon 9550 i Windows 7
0 Thoms0n 3 859 20-10-2011 12:40:59
Ostatni post: Thoms0n
No New Posts Radeon HD5750
4 danello 4 336 22-02-2011 19:28:23
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Radeon HD 4770 (HIS) - brak sterownik├│w (WIN XP 32BIT)
2 White Haven 5 696 16-12-2010 23:36:35
Ostatni post: Eleven
No New Posts ATI Radeon x1550series
2 Spirit 2 867 01-12-2010 10:20:43
Ostatni post: Spirit
No New Posts ATI Radeon HD4670 - sterowniki, ustawienia, skalowanie?
1GB DDR3
0 MateO. 4 391 23-09-2010 21:00:47
Ostatni post: MateO.
No New Posts Radeon 4870 i 3870 w crossfire
wydajnosc kart 4870 i 3870 w crossfire
1 inrain 3 735 27-08-2010 17:36:04
Ostatni post: UncleRonson
No New Posts Ati PowerPlay i Video - problem
2 ucho 3 954 22-06-2010 21:52:48
Ostatni post: ucho
No New Posts Radeon 5770 a dzwi─Ök
2 nieznajomy 3 684 23-03-2010 23:37:01
Ostatni post: nieznajomy
No New Posts Radeon 5770
9 nieznajomy 4 877 21-03-2010 0:02:45
Ostatni post: Lokmenik
No New Posts Ati HD 3450 BIOS mod
Modyfikacja BIOS-u ATI
5 _blu 7 187 08-03-2010 12:13:04
Ostatni post: majer
No New Posts radeon hd 4890
cllodzenie
0 auronn 2 700 22-02-2010 17:21:21
Ostatni post: auronn
No New Posts ati 9600xt
5 xlaw 3 120 20-02-2010 23:06:00
Ostatni post: Lokmenik
No New Posts ATI....?
4 EVGA 2 945 15-02-2010 16:07:12
Ostatni post: EVGA
No New Posts Radeon 9550 Gigabyte-vmod
potrzebuj─Ö pomocy
2 gelot 3 889 06-02-2010 18:59:52
Ostatni post: gelot
No New Posts ATI Radeon AH 2600 Pro 512 AGP
2 Romanek100 4 068 21-01-2010 8:36:19
Ostatni post: Romanek100
No New Posts Radeon HD 3410
Sterowniki
13 Mateusz st 4 742 19-01-2010 22:18:49
Ostatni post: Mateusz st
No New Posts RADEON X1650 PRO jaki bios
6 tom6204 5 251 04-01-2010 23:00:14
Ostatni post: Grzegorz81
No New Posts Radeon x1950pro czy GeForce 6800gt co lepsze pod AGP?
10 Tehacjusz 4 677 30-11-2009 21:51:15
Ostatni post: forteller
No New Posts ATI Mobiliti Radeon HD3470 - czy moja karta jest uszkodzona?
W testach 3DMark2005 2400pkt
0 TCAS 3 697 26-10-2009 17:37:05
Ostatni post: TCAS
No New Posts Radeon X1900XT nie startuje..
5 syko1992 3 262 25-10-2009 8:47:11
Ostatni post: syko1992


 

Skin designed by IPB Forum Skins

Powered by wdsp.pl