Reply to this topicNew Topic
Livebox Tp, trzeba płacić ?!
Holdus
post 04-12-2007 17:59:55Zgłoś naruszenie
Post #1


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 458
Dołączył: 03-06-2006
Skąd: Kalifornia
Użytkownik nr: 3 126



Moje pytanie brzmi następująco.. Czy trzeba płacić za korzystanie z liveboxa?
Co bardziej sie opłaca.. Modem bezprzewodowy czy liveboxa? pardon.gif
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Google Bot
post 04-12-2007 17:59:55Zgłoś naruszenie
Post #


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post
Quisto
post 04-12-2007 18:03:06Zgłoś naruszenie
Post #2


Visca el Barca
******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 1 010
Dołączył: 16-12-2006
Skąd: Sufczyn
Użytkownik nr: 6 427
Numer GG 


trzeba, 10zł miesięcznie. A co się opłaca? Zależy na ile masz umowe z neo.


--------------------

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Wejdź na mojego bloga - Quisto.pl
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Holdus
post 04-12-2007 18:09:12Zgłoś naruszenie
Post #3


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 458
Dołączył: 03-06-2006
Skąd: Kalifornia
Użytkownik nr: 3 126



A czy modem bezprzewodoy który oferuje tp jest dobry ? tzw. nie wpłwa na szybkośc internetu czzy ping w grach?
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Quisto
post 04-12-2007 18:49:44Zgłoś naruszenie
Post #4


Visca el Barca
******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 1 010
Dołączył: 16-12-2006
Skąd: Sufczyn
Użytkownik nr: 6 427
Numer GG 


no ja nie mam jak sprawdzić pingów, ale nie narzekam. Najlepsze jest to, że wystarczy go raz skonfigurować i po każdym formacie i instalacji sterów od sieciówki jest net od razu ;) A i zasięg jest dobry, u mnie w całym domu jest net.


--------------------

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Wejdź na mojego bloga - Quisto.pl
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Wojtek
post 04-12-2007 18:54:56Zgłoś naruszenie
Post #5


Spammer
*******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 2 208
Dołączył: 27-11-2005
Skąd: Rzeszów
Użytkownik nr: 1 377
Numer GG 


Livebox to modem bezprzewodowy NEO. Dawniej było tak, że troche się wieszał, teraz po wielu aktualizacjach firmware'a Livebox działa w większości przypadków jak należy... jedna wada, słaby zasięg wifi.

Zawsze możesz wziąśc go na próbe, 10zł/miesiąc. Jak się nie sprawdzi po miesiącu oddasz. Z liveboxa możesz zrezygnować kiedy chcesz.


--------------------
PROC: Athlon XP 2500+ 1833MHz|1,65v@2200MHz|1,55v
COOLER: ThermalRight ALK-947U+AF12025
MOBO: Abit NF7-S v2.0
RAM: 2x512MB Goodram 400MHz
GRAFA: Prolink GeForce 6600 128/128 | 300MHz/500MHz@475/575
NAPĘD: Maxtor 80GB + Benq DW1655
ZASIŁKA: MC-350 ........... MONITOR: Samsung 226BW
+IBM T23 (1133MHz/512MB/40GB/DVD/14")
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Rzeznik
post 04-12-2007 19:00:42Zgłoś naruszenie
Post #6


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 347
Dołączył: 12-07-2007
Skąd: xD
Użytkownik nr: 9 679
Numer GG   


Osobiście od jakichś dwóch miesięcy mam livebox'a. Dzwonili do mnie z neo... To nie istotne. Do rzeczy. Przed tym miałem zwykły modem. Teraz livebox i... Ogólnie jeśli chodzi o ściąganie i wysyłanie (download i upload), jest wszystko tak, jak być powinno. Niestety z pingiem w grach już nie jest za dobrze. Da się grać, ale bywają lagi (rzadko, ale jednak). Kiedy siostra siedzi na necie u siebie na kompie to różnie bywa. A jeśli chodzi o ogólne działanie internetu, to mam wrażenie, jakby strony wolniej się ładowały. Na starym modemie było dużo szybciej (moze nawet ze 2 razy szybciej). Oglądanie filmików na Youtubie, czy gdziekolwiek indziej to przykra sprawa...

P.S. Mam neo 512kbps.

[+]Zapomniałem ... Po resecie modemu (odłączeniu zasilania od modemu), stabilizuje się około 10~15minut. Bywa również (rzadko ale jednak), że modem ma problemy z połączeniem się z siecią ADSL (u mnie, jak narazie, zdarzyło się to tylko... albo aż 2 razy). Następnym razem chyba zadzwonie do tp, bo bywa to wkurzające...

Ten post został edytowany przez pc_format: 04-12-2007 19:06:42


--------------------
[center]"xD" wyraża więcej niż 1000 słów...[/center]
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Wojtek
post 04-12-2007 19:20:59Zgłoś naruszenie
Post #7


Spammer
*******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 2 208
Dołączył: 27-11-2005
Skąd: Rzeszów
Użytkownik nr: 1 377
Numer GG 


W NEO na takie rzeczy nic ci nie poradza... no może na te utraty synchro sprawdzą linię (zdalnie).

Jeśli chdozi o działanie NEO to sprawdzaj zawsze późnym wieczorem, żeby miec pewność, że problemem nie jest duży ruch w sieci (16-22). Jeśli chodzi o słabsze pingi jak siostra korzysta, to trudno się dziwić, przecież z neta korzystają wtedy 2 osoby i normalnym jest, że dołączenie kolejnej spowoduje spowolnienie odpowiedzi dla ciebie.


--------------------
PROC: Athlon XP 2500+ 1833MHz|1,65v@2200MHz|1,55v
COOLER: ThermalRight ALK-947U+AF12025
MOBO: Abit NF7-S v2.0
RAM: 2x512MB Goodram 400MHz
GRAFA: Prolink GeForce 6600 128/128 | 300MHz/500MHz@475/575
NAPĘD: Maxtor 80GB + Benq DW1655
ZASIŁKA: MC-350 ........... MONITOR: Samsung 226BW
+IBM T23 (1133MHz/512MB/40GB/DVD/14")
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post

Reply to this topicNew Topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Collapse

> Podobne tematy:

  Temat Odpowiedzi Założyciel tematu Wyświetleń Ostatnia akcja
No New Posts Livebox sieć wifi 3 komputery jak sprzwdzić
prędkość pobierania kazdego pc
2 Sadek 2 894 11-02-2009 21:38:13
Ostatni post: Sadek
No New Posts livebox i wifi
2 fffnf 1 719 03-01-2009 13:44:02
Ostatni post: fffnf
No New Posts Livebox
Po jakimś czasie wyłącza się...
3 LysyMoro 2 673 27-10-2008 13:43:33
Ostatni post: Wojtek
No New Posts Livebox tym razem bezprzewodowy LAN
Jak to skonfogurować ?
1 Sadek 1 732 15-10-2008 21:23:28
Ostatni post: Wojtek
No New Posts Livebox TP jak odblokować porty?
2 Captain Borrow 3 747 07-10-2008 17:09:52
Ostatni post: szczwany_lis
No New Posts livebox
transfer
2 Eskejp 1 373 10-09-2007 20:55:17
Ostatni post: Eskejp
No New Posts livebox i p2p
2 szczwany_lis 1 930 17-08-2007 15:19:55
Ostatni post: szczwany_lis
No New Posts Livebox i wolne ładowanie się stron
11 Puchi 2 468 27-01-2007 1:32:32
Ostatni post: Wojtek
No New Posts Livebox tp i wifi sagem->problem
3 presik 1 494 13-01-2007 21:38:26
Ostatni post: -kamilo900-
No New Posts LiveBox + se 610
Jak połączyć?
4 kabuki 2 031 06-07-2006 18:39:41
Ostatni post: kabuki


 

Skin designed by IPB Forum Skins

Powered by wdsp.pl