8 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicNew Topic
Komputer nie działa ?, ogólne problemy z komputerem
Guest_BARTMAN_*
post 05-09-2006 9:23:00Zgłoś naruszenie
Post #1





Goscie






Masz problem z komputerem ? pisz tutaj zamiast tworzyć nowy temat, przeczytaj ten temat zanim napiszesz , być może ktoś miał już taki podobny problem i go rozwiązał.

Jeżeli ktoś ze "stałych użytkowników" miał jakiś problem z komputerem i go rozwiązał bez pomocy forum, proszę o opisanie w miarę dokładnie i zamieszczenie tutaj.

CEL tego tematu : zbieranie doświadczeń z niecodziennych-codziennych problemów z komputerami, stworzenie pewnego rodzaju "podręcznika" oraz miejsce do umieszczania zapytań z problemami aby niepotrzebnie nie zaśmiecać działu. Nie wiesz gdzie masz napisać nowy temat z problemem którego nie umiesz bliżej określić ? NAPISZ TUTAJ
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Google Bot
post 05-09-2006 9:23:00Zgłoś naruszenie
Post #


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post
Dziadek Żniwiarz
post 05-09-2006 12:49:03Zgłoś naruszenie
Post #2


OC Ekspert
*********

Grupa: SFPG
Postów: 4 954
Dołączył: 04-04-2004
Skąd: z domu lub z balkonu
Użytkownik nr: 27
Numer GG 


To będzie śmieszne ;-)

Problem: Włączam komputer, diody się zapalają, uruchamiają wiatraczki, slychać start dysków twardych - słowem wszystko OK, ale - po 3 sekundach komp gaśnie.
Przyczyna: Okazał się nią rąbnięty włącznik w obudowie. Choć sam przycisk się ruszał, "pstryczek" za nim umieszczony był ciągle w pozycji załączonej.
Rozwiązanie: Doraźnie podłączenie przycisku reset w miesjce przycisku power. Później prawidłowe przymocowanie kłopotliwego "pstrzyczka" do obudowy.


--------------------
<u>Confi</u>tura finalna (lub prawie)
und
Asmobile S96J mit: Core 2 Duo T5600 1,83GHz, Kingston 2x 1GB PC2-5300, HDD Toshiba 120GB 5400rpm, LG DVD-RW, Mobility Radeon X1600 446/369 MHz 256/512MB, WiFi, Bluetooth, 1,3Mpix camera
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
CTX
post 14-09-2006 22:08:18Zgłoś naruszenie
Post #3


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 430
Dołączył: 23-05-2006
Użytkownik nr: 3 013
Numer GG 


Problem: Kopmuter się wyłącza po 2-3 sek. Jedyne co mozna zeobic to wyłączyć zasilanie, po ponownym zalączeniu wciąz 2-3 sek. i koniec. Nic nie działa.

Przyczyna:
1) Spalony procesor
2) Spalona płyta
3) Źle zamocowany procesor
4) Płyta sie styka z obudowa (rzadko)
5) Źle zamontowane chłodzenie, bądź chlodzenie nie pasujace do procka
6) Wszystko sie włącza ale na ekranie mamy NO SIGNAL INPUT

Rozwiązanie:
1,2,3,5) Rozebrac sprzet na częsci, zkładamy tylko procesor+płyta+zasilacz+chlodzenie.
Sprawdzamy czy po podłączeniu i włączeniu zasialania komp wstaje, czyli czy diody sie swiecą, czy radiator chlodzi. Jezeli tak nie jest to nalezy kazdą czesc sprawdzic u kolegi bądz w servisie. Okazuje sie ze cos jest spalone to czeka nas wymiana tej czesci, jezeli dziala, to nalezy sprawdzic chlodzenie czy dokładnie przylega, czy pasta jest odpowiednio rozprowadzona. Po czym znowu powtarzamy proces. Na płycie nalezy sprawdzic kondensatory czy nie sa napuchniete u gory.
4) Nalezy na to uwazac bo moze dojsc do zwarcia i uszkodzenia min. płyty głownej. Sprawdzamy czy płyta lezy na bolcach.
6) NO SIGNAL INPUT kilka przyczyn
- Uszkodzony kabel od monitora - sprawdzic monitor u kolegi
- Pamieci są uszkodzone/źle włożone/nie odpowiednie - na biperku szybkie sygnaly 3-5 - pozmieniac pamiec w slotach i sprawdzic czy plyta obsluguje dane czestotliwosci
- Karta nie wysyła sygnały do monitora - moze byc spalona, moze miec uszkodzone wejscie, przy zintegrowanej karcie nalezy ją uruchomic z BIOS-u - sprawdzic u kolegi czy dziala :D, jak dziala to wrocic to kabla, oczyscic slot na płycie.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Guest_BARTMAN_*
post 28-09-2006 14:17:24Zgłoś naruszenie
Post #4





Goscie






problem : komputer ASUS A7V600-X +Duron 1300Mhz, wyłącza się w trakcie instalacji systemu lub po kilku minutach pracy.

rozwiązanie : wytarcie podłoża kulera ze "srebrnej pasty" i przesmarowanie nową białą silikonową.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roox
post 21-10-2006 10:26:08Zgłoś naruszenie
Post #5


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 9
Dołączył: 13-08-2006
Użytkownik nr: 4 057
Numer GG 


Witam,
Ja mam problem ze swoim sprzęcikiem...;(
Jak go uruchamiam to wszystko ładnie pięknie ale gdy sie ładuje system to te 3 krateczki przelatuja bardzo duzo razy i nie raz sie uruchomi nie raz nie.
Tak samo mam przy wyłanczaniu.gdy wyskakuje "Teraz trwa zamykanie systemu Windows" komp sie muli i nic nie zrobie.

Chciał bym uniknać formata ale jeżeli bedzie to konieczne to i nie bede miał wyjścia to go zrobie.


Pozdrawiam


Mój cfg: AMD Athlon 3200+(2.2 GHz
Asus A8N SLI SE (S.939)
Galaxy 7600 GS 256MBx128BIT 1,2ns zalman
Kingston HyperX 2GB(4x512 DUAL) 400Mhz CL.2
Maxtor 250 GB NCQ 16 MB cache Sata II
Zasilacz nie wiem jaki ale cos ok 300w nie wiem dokładnie sorry
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
sirpasztet
post 21-10-2006 16:40:16Zgłoś naruszenie
Post #6


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 11
Dołączył: 21-10-2006
Użytkownik nr: 5 300
Numer GG 


QUOTE(roox @ 21-10-2006 11:26:08)
Witam,
Ja mam problem ze swoim sprzęcikiem...;(
Jak go uruchamiam to wszystko ładnie pięknie ale gdy sie ładuje system to te 3 krateczki przelatuja bardzo duzo razy i nie raz sie uruchomi nie raz nie.
Tak samo mam przy wyłanczaniu.gdy wyskakuje "Teraz trwa zamykanie systemu Windows" komp sie muli i nic nie zrobie.

Chciał bym uniknać formata ale jeżeli bedzie to konieczne to i nie bede miał wyjścia to go zrobie.
Pozdrawiam
Mój cfg: AMD Athlon 3200+(2.2 GHz
Asus A8N SLI SE (S.939)
Galaxy 7600 GS 256MBx128BIT 1,2ns zalman
Kingston HyperX 2GB(4x512 DUAL) 400Mhz CL.2
Maxtor 250 GB NCQ 16 MB cache Sata II
Zasilacz nie wiem jaki ale  cos ok 300w nie wiem dokładnie sorry
[right][snapback]108507[/snapback][/right]

Rozwiązanie: Przeinstalować windows
-----------
QUOTE(roox @ 21-10-2006 11:26:08)
Witam,
Ja mam problem ze swoim sprzęcikiem...;(
Jak go uruchamiam to wszystko ładnie pięknie ale gdy sie ładuje system to te 3 krateczki przelatuja bardzo duzo razy i nie raz sie uruchomi nie raz nie.
Tak samo mam przy wyłanczaniu.gdy wyskakuje "Teraz trwa zamykanie systemu Windows" komp sie muli i nic nie zrobie.

Chciał bym uniknać formata ale jeżeli bedzie to konieczne to i nie bede miał wyjścia to go zrobie.
Pozdrawiam
Mój cfg: AMD Athlon 3200+(2.2 GHz
Asus A8N SLI SE (S.939)
Galaxy 7600 GS 256MBx128BIT 1,2ns zalman
Kingston HyperX 2GB(4x512 DUAL) 400Mhz CL.2
Maxtor 250 GB NCQ 16 MB cache Sata II
Zasilacz nie wiem jaki ale  cos ok 300w nie wiem dokładnie sorry
[right][snapback]108507[/snapback][/right]

Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Madcore
post 21-10-2006 17:20:07Zgłoś naruszenie
Post #7


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1
Dołączył: 21-10-2006
Użytkownik nr: 5 301



Witam mam problem otóż posiadam nowy komputer doiero co go 2 godzinki temu przywloklem ze sklepu o nastepujacej konfiguracji:

Procesor: Intel Celeron D 351 3.2 GHz
Plyta glowna: Asus P5LD2 SE/C
Pamiec: DDR2 2x 512 MB PC2-4200 DUAL 533MHz
Grafa: Gigabyte GF 7300 GT 256MB DDR2
Twardziel: Seagate ST3160811AS 160GB S-ATA II

i owy zestaw podczas instalacji Windows XP wyswietla nastepujacy komunikat:
raz: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0x0000000A)
a raz: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (0x00000050)
postepowalem kilka razy ze wszystkimi poradami ktore sa wyswietlane na ekranie podczas bledu i nic naprawde nie wiem co sie dzieje pomozcie plisss.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
piotr9091
post 04-11-2006 8:48:59Zgłoś naruszenie
Post #8


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: Zbanowani
Postów: 48
Dołączył: 01-11-2006
Skąd: Z miasta...
Użytkownik nr: 5 523
Numer GG 


A ten Windows XP to przynajmniej jest oryginalny? Bo w przypadku pirata pewnie płyta źle nagrana lub masz zjebanego kompa crazy.gif
-----------
QUOTE(Madcore @ 21-10-2006 18:20:07)
Witam mam problem otóż posiadam nowy komputer doiero co go 2 godzinki temu przywloklem ze sklepu o nastepujacej konfiguracji:

Procesor: Intel Celeron D 351 3.2 GHz
Plyta glowna: Asus P5LD2 SE/C
Pamiec: DDR2 2x 512 MB PC2-4200 DUAL 533MHz
Grafa: Gigabyte GF 7300 GT 256MB DDR2
Twardziel: Seagate ST3160811AS 160GB S-ATA II

i owy zestaw podczas instalacji Windows XP wyswietla nastepujacy komunikat:
raz: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0x0000000A)
a raz: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (0x00000050)
postepowalem kilka razy ze wszystkimi poradami ktore sa wyswietlane na ekranie podczas bledu i nic naprawde nie wiem co sie dzieje pomozcie plisss.
[right][snapback]108588[/snapback][/right]


A czy oryginalny WinXP ?!


--------------------
MOBO: ASUS P5B Deluxe
CPU: Intel Core2 Duo 2.40GHz 4MB + Zalman FS-C77 FATAL1TY
RAM: PDP Patriot Extreme Performance 2GB (2x1GB) 800MHz CL4
GPU: GF 8800GTX Gigabyte 768MB/384Bit, 575/1800MHz
HDD: WD Caviar 320GB 16MB
DVD: BenQ 1655 BOX
FDD: Samsung 1,44MB
ZASIŁKA: Tagan 500W U25 DualEngine
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
arhimond
post 15-11-2006 17:58:49Zgłoś naruszenie
Post #9


Sta?y Bywalec
******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 1 352
Dołączył: 04-11-2006
Użytkownik nr: 5 586
Numer GG 


hmmm to moze ja opisze swoj problem

Problem: komputer sie normalnie włącza, ukazuje się logo windows po czym wyskakuje tak zwany Blue Screen (jakies niezrozumiale znaki na niebieskim tle)
a potem pyk komp sam sie restartuje, i tak czasami 30 razy(doslownie) sie wlaczal i wylaczal i dopiero moglem podziwiac swoj pulpit:P

przyczyna: uszkodzenie mechaniczne dysku twardego:P

rozwiązanie: kupno nowego dysku:D
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
qbas
post 18-11-2006 12:52:51Zgłoś naruszenie
Post #10


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1
Dołączył: 18-11-2006
Użytkownik nr: 5 837
Numer GG   


Mój problem jest taki że gdy zainstaluje xp po kilku dniach po instalacji komp się zaczyna mulić tak że niemożna nic robić i trzeba znów reinstal robić a w podglądzie zdarzeń pojawia sie taki błąd Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk0\D

mam dwa dyski jeden sata a drugi ata
proszę pomóżcie
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
piotr9091
post 18-11-2006 14:00:04Zgłoś naruszenie
Post #11


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: Zbanowani
Postów: 48
Dołączył: 01-11-2006
Skąd: Z miasta...
Użytkownik nr: 5 523
Numer GG 


QUOTE(qbas @ 18-11-2006 13:52:51)
Mój problem jest taki że gdy zainstaluje xp po kilku dniach po instalacji komp się zaczyna mulić  tak że niemożna nic robić i trzeba znów reinstal robić a w podglądzie zdarzeń pojawia sie taki błąd Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk0\D

mam dwa dyski jeden  sata a drugi ata
proszę pomóżcie
[right][snapback]113867[/snapback][/right]

moze nie masz sterow do RAID-u lub dyski sie gryza (ata i sata) lub jeszcze cos innego... ktorys z dyskow jest uszkodzony crazy.gif


--------------------
MOBO: ASUS P5B Deluxe
CPU: Intel Core2 Duo 2.40GHz 4MB + Zalman FS-C77 FATAL1TY
RAM: PDP Patriot Extreme Performance 2GB (2x1GB) 800MHz CL4
GPU: GF 8800GTX Gigabyte 768MB/384Bit, 575/1800MHz
HDD: WD Caviar 320GB 16MB
DVD: BenQ 1655 BOX
FDD: Samsung 1,44MB
ZASIŁKA: Tagan 500W U25 DualEngine
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Kołek13
post 26-11-2006 18:09:14Zgłoś naruszenie
Post #12


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 24-11-2006
Użytkownik nr: 5 964



Jaką masz płytę główną? Bo zdaję mi się, że na płycie, która obsługuje ATA nie może być dysku SATA (i odwrotnie). A jak nie to wewnętrzne uszkodzenie dysku, bądź "bootsectory"

Odpowiadajcie. Być może nie mam racji...
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
WiELGi
post 03-12-2006 11:41:39Zgłoś naruszenie
Post #13


Sta?y Bywalec
******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 1 518
Dołączył: 18-03-2006
Skąd: Rzesz0w!
Użytkownik nr: 2 301
Numer GG 


Mój problem wygląda tak:
Ostatnio komp zresetował mi się z byle powodu... nie zmartwiłem się zabardzo bo to jeszcze nie koniec świata. Ale po godzinie znów reset i czarny monitor. Popatrzyłem na D-Bracket - wyświetlał "Processor Initialization" czyli czytał nazwę proc. itp.

No to go zresetowałem i się odpalił. Potem zawisnął na boot screenie widowsa. Więc znowu reset i teraz wyświetlało na D-Bracket "Memory Detection Test", więc coś z ramem. Zacząłem próbować wszystkie ustawienia ramu i zazwyczaj uruchomiał się na jednej kostce elixira i stawał w cmosie po wykryciu procesora, czasem się uruchomił ale zazwyczaj po ok. 5min był reset i czarny ekran...

Kilka razy udało mi się potem uruchomić kompa za pomocą różnych konfiguracji ramu, ale przed chwilą D-Bracket wyświetla: "System Power ON czyli wg. diód procesor jest źle zamontowany lub uszkodzony" lub "Processor Initialization".. Próbowałem dać nową pastę, ale nic to nie dało

Więc co się stało? Co padło i dlaczego? dry.gif


--------------------
[center]••••••••••••••••••••user posted image••••••••••••••••••••

•••• AMD Athlon64 32OO+ Orleans 2.O@2.4GHz ••••
•••••••••••• DFI Infinity NF SLI-M2/G ••••••••••••
•••••••••• Kingston DDR2 1O24MB 800MHz ••••••••••
• Galaxy GeForce 76OOGS 6OO/14OO 256MB 1.4ns DDR3 •
••• IBM Deskstar 2OGB 2MB & ExelStor J680 8OGB 8MB •••
•••••••••••••• Creative SB Live! ( CT4830 ) ••••••••••••••
••••••••••••• ModeCom MC-35OATX 2.O PFC •••••••••••••
[/center]
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
CTX
post 09-12-2006 23:08:38Zgłoś naruszenie
Post #14


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 430
Dołączył: 23-05-2006
Użytkownik nr: 3 013
Numer GG 


Ja bym byl za tym ze problem lezy w płycie głownej, polecam rozebrac caly zestaw i sprawdzic u znajomego czy dziala. Zobacz czy procesor jest prawidlowo zamontowany, czy bios sie nie zesrał... Sprwadz proc czy nozki sa ok, czy pasty nie za duzo czy malo, genralnie zbadaj wszystko. Zobacz czy plyta nie jest napuchnieta na kondensatorach.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
WiELGi
post 11-12-2006 12:55:10Zgłoś naruszenie
Post #15


Sta?y Bywalec
******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 1 518
Dołączył: 18-03-2006
Skąd: Rzesz0w!
Użytkownik nr: 2 301
Numer GG 


Też tak myślałem, że to mobo ale teraz zazwyczaj kompa uruchamiam w taki sposób: Ogólnie rzecz biorąc muszę zrobić kilkanaście resetów zanim odpali się już w windzie. Występuje tu takie zjawisko, że wiesza się kolejno na każdym podzespole lub jakiejś funkcji, np. najpierw nie wykrywa grafiki, potem ramu, procesora, chipsetu, następnie wiesza się po wyświetleniu cmos-u (i kolejno po wykryciu procesora, testowania ramu i wykrywania napędów), potem na przypisach i kończywszy na boot screenie.. Na każdej z tych operacji komp wiesza się od 1 do ok. 5 razy..
w00t?
Sprawdzałem procesor, nałożyłem cienką warstwę nowej pasty (jak najbardziej prawidłowo), nóżki są proste, ale rdzeń jest minimalnie ukruszony (widać to tylko pod lupą), ale to zauważyłem już dawno i wcześniej to nie wpływało na pracę komputera, a pracowałem na ukruszonym rdzeniu też na innej mobo (epox 8RDAE)


--------------------
[center]••••••••••••••••••••user posted image••••••••••••••••••••

•••• AMD Athlon64 32OO+ Orleans 2.O@2.4GHz ••••
•••••••••••• DFI Infinity NF SLI-M2/G ••••••••••••
•••••••••• Kingston DDR2 1O24MB 800MHz ••••••••••
• Galaxy GeForce 76OOGS 6OO/14OO 256MB 1.4ns DDR3 •
••• IBM Deskstar 2OGB 2MB & ExelStor J680 8OGB 8MB •••
•••••••••••••• Creative SB Live! ( CT4830 ) ••••••••••••••
••••••••••••• ModeCom MC-35OATX 2.O PFC •••••••••••••
[/center]
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
CTX
post 11-12-2006 14:50:13Zgłoś naruszenie
Post #16


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 430
Dołączył: 23-05-2006
Użytkownik nr: 3 013
Numer GG 


Ja bym obstawiał moba, skoro podczas wczytywania czesci dzieja sie takie cuda, to musi byc mobo. Moze zmien BIOS, moze pomoze a moze nie. Jednak najpredzej jest to płyta. Male uszkodzenie mechaniczne procesora (mikroskopijne) raczej nie wpływa destrukcyjnie.

A zobacz jak sie odpali tylko, grafa+proc+plyta+dysk+ram. Nie montuj napędu, minimalna ilosc podzespołow. Bo byc moze cos innego jest uszkodzone i piepszy caly sprzet. Jak wciaz bedzie tak sie robic to na bank mobo, i pozostaje wymiana (obejrzyj kondensatory na plycie czy nie sa napuchniete, ten rzad na lewo od proca)
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
WiELGi
post 11-12-2006 17:22:22Zgłoś naruszenie
Post #17


Sta?y Bywalec
******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 1 518
Dołączył: 18-03-2006
Skąd: Rzesz0w!
Użytkownik nr: 2 301
Numer GG 


QUOTE(CTX @ 11-12-2006 15:50:13)
A zobacz jak sie odpali tylko, grafa+proc+plyta+dysk+ram. Nie montuj napędu, minimalna ilosc podzespołow. Bo byc moze cos innego jest uszkodzone i piepszy caly sprzet. Jak wciaz bedzie tak sie robic to na bank mobo, i pozostaje wymiana (obejrzyj kondensatory na plycie czy nie sa napuchniete, ten rzad na lewo od proca)
[right][snapback]120652[/snapback][/right]

Sprawdzałem, to samo.
Kondensatory w nienaruszonym stanie.
Pozostaje mi wgranie nowego biosu unknw.gif


--------------------
[center]••••••••••••••••••••user posted image••••••••••••••••••••

•••• AMD Athlon64 32OO+ Orleans 2.O@2.4GHz ••••
•••••••••••• DFI Infinity NF SLI-M2/G ••••••••••••
•••••••••• Kingston DDR2 1O24MB 800MHz ••••••••••
• Galaxy GeForce 76OOGS 6OO/14OO 256MB 1.4ns DDR3 •
••• IBM Deskstar 2OGB 2MB & ExelStor J680 8OGB 8MB •••
•••••••••••••• Creative SB Live! ( CT4830 ) ••••••••••••••
••••••••••••• ModeCom MC-35OATX 2.O PFC •••••••••••••
[/center]
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Damianglo
post 12-12-2006 17:33:08Zgłoś naruszenie
Post #18


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 20
Dołączył: 04-12-2006
Użytkownik nr: 6 178
Numer GG 


Mam taki problem gdyż:
Komp podczas uruchamiania wiesz mi sie w roznych momentach to na samym poczatku to w srodku uruchamiania albo jak juz sie wlaczy to to raz pochodzi chwile a raz sie zaraaz zatnie

Proszę o pomoc
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Guest_BARTMAN_*
post 12-12-2006 17:40:24Zgłoś naruszenie
Post #19





Goscie






QUOTE(Damianglo @ 12-12-2006 19:33:08)
Mam taki problem gdyż:
Komp podczas uruchamiania wiesz mi sie w roznych momentach to na samym poczatku to w srodku uruchamiania albo jak juz sie wlaczy to to raz pochodzi chwile a raz sie zaraaz zatnie

Proszę o pomoc
[right][snapback]121050[/snapback][/right]

teraz będziemy wróżyć z fusów ... wiemy że nic nie wiemy gdyż nie napisałeś co to za komputer, jakie podzespoły... takie objawy to :

1. błędy z systemem
2. błędy pamięci
3. błędy dysku twardego
4. najrzadziej zasilacz.

Przeczytaj to http://www.oc-forum.org/index.php?showtopi...=0&#entry118044

zanim coś odpiszesz.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damianglo
post 12-12-2006 21:15:07Zgłoś naruszenie
Post #20


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 20
Dołączył: 04-12-2006
Użytkownik nr: 6 178
Numer GG 


Stary jak swiat ten komp hehehe

Duron 800MHz
Kobian KT133 FSX
SDRAM 256MB 133MHz
GeForce 2 MX200
zasilacz jakis no name 235 ATX

Jakbys chcial jeszcze cos wiedziec to pisz
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post

8 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicNew Topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Collapse

> Podobne tematy:

  Temat Odpowiedzi Założyciel tematu Wyświetleń Ostatnia akcja
No New Posts Nie działają porty USB
1 belfer 3 859 18-04-2014 19:00:44
Ostatni post: -isiamisia@o2.pl-
No New Posts Komputer pod pordukcję muzyki do 2000 zł
j.w.
2 -Micekoyot- 4 656 13-02-2014 21:35:39
Ostatni post: zorg(on)
No New Posts Komputer wyłącza się przy uruchamianiu
2 -buttman- 3 420 23-05-2013 7:16:16
Ostatni post: -vora-
No New Posts Komputer do 2000zł
główne zastosowanie - Gry
0 Kosiarz 4 472 26-04-2013 9:44:33
Ostatni post: Kosiarz
No New Posts Nie dziala mi mikrofon
4 ciunio92 7 580 20-07-2012 9:45:08
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Komputer za 2000zł
11 tekero 5 594 10-07-2012 20:41:03
Ostatni post: katys
No New Posts Nie dla esc.pl !
2 rs2580 11 317 05-06-2012 18:02:59
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Komputer do 2000zł bez HDD
ocena zestawu i pomoc w wyborze płyty głównej
0 Kosiarz 3 598 03-05-2012 11:55:41
Ostatni post: Kosiarz
No New Posts Nietypowy komputer do biura
1 marchwiak5 4 632 22-04-2012 21:31:42
Ostatni post: bogdano
No New Posts Komputer + monitor + telewizor ;)
6 tr3sor3k 4 432 26-03-2012 15:56:10
Ostatni post: Berserk
No New Posts Komputer mi się wyłącza podczas grania ! :(
2 DualCore 3 503 06-02-2012 20:29:29
Ostatni post: unbreakpl
No New Posts Komputer pod specyfikacje!
Zalecana specyfikacja do Diablo III
1 Diablo 3 577 17-01-2012 15:00:43
Ostatni post: tr3sor3k
No new komputer do gier
20 Titus 7 077 02-01-2012 0:51:41
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Komputer do gier i edycji video
2 sergi 3 304 09-12-2011 13:23:32
Ostatni post: sergi
No New Posts Komputer do biura
Warto z 775?
0 danello 3 470 28-11-2011 16:57:10
Ostatni post: danello
No New Posts Komputer Core 2 Duo 3.0 Ghz/4 Gb/1,5 TB/8800 GTS
0 epi82 2 843 03-11-2011 19:33:32
Ostatni post: epi82
No New Posts Komputer domowy do ~1300
0 zico 2 820 08-10-2011 6:10:39
Ostatni post: zico
No New Posts Komputer stacjonarny
0 verrier13n 2 866 21-09-2011 18:22:56
Ostatni post: verrier13n
No New Posts Komputer do wielkoformatowej grafiki
Corel Draw, Adobe Photoshop
0 mtkseo 3 830 31-05-2011 12:05:36
Ostatni post: mtkseo
No New Posts Nie moge zmienić napięcia procesora.
1 Bartek4012 6 005 07-05-2011 15:20:36
Ostatni post: Ogar21
No New Posts Nie widzi mojego ramu
DDR2 2gb 667mhz corsair
1 Tommmy90 5 055 02-05-2011 18:57:50
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Komputer do 2500 zł
1 OrkiMajster 4 421 17-04-2011 12:37:31
Ostatni post: OrkiMajster
No New Posts niestartuje dusk twardy
0 mariusz7382 5 226 24-02-2011 14:22:58
Ostatni post: mariusz7382
No New Posts Komputer dla gracza za ok. 2000zł
Bez monitora.
2 master_luke 5 072 22-02-2011 1:56:25
Ostatni post: master_luke
No New Posts komputer do produkcji muzyki
Do 2000zł
0 Kamil S 3 576 03-02-2011 8:01:34
Ostatni post: Kamil S


 

Skin designed by IPB Forum Skins

Powered by wdsp.pl