8 Stron V  « < 6 7 8  
Reply to this topicNew Topic
Komputer nie działa ?, ogólne problemy z komputerem
netsurfer
post 29-07-2010 15:54:40Zgłoś naruszenie
Post #141


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 65
Dołączył: 02-11-2006
Użytkownik nr: 5 560
Numer GG 


Właśnie zrobiłem zamianę. Podłączyłem kompa do innego monitora i działa jak powinno. Więc pewnie coś z monitorem. Macie może jakieś propozycje co to może być i czy wysyłać go od razu do serwisu(monitor Samsung SM931BW)?
Pozostaje jeszcze ta przerwa w pracy wiatraków przy włączaniu. Zauważyłem, że dzieje się tak po odłączeniu i ponownym podłączeniu komputera od i do prądu. Jeżeli jest podpięty cały czas to startuje normalnie.

Ten post został edytowany przez netsurfer: 29-07-2010 15:55:55


--------------------
Core 2 Duo E8400 3.0GHz
OCZ Reaper HPC 1066Mhz 4GB
Gainward Radeon HD4870 1GB Golden Sample
Asus P5Q Pro
Seagate 7200.11 500GB
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Google Bot
post 29-07-2010 15:54:40Zgłoś naruszenie
Post #


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post
Dominoz
post 20-10-2010 12:19:38Zgłoś naruszenie
Post #142


Akwizytor
***

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 186
Dołączył: 30-04-2007
Użytkownik nr: 8 612
Numer GG 


Witam.
Dzisiaj zakupiłem nową kartę graficzną (Radeon HD4850, 1GB).
Od momentu, kiedy ją wsadziłem komp strasznie się przegrzewa. Na programie Everest temperatura płyty głównej sięga czasami ponad 90 st. Inne paramenty ok.
Jak chodzę po necie np, to mam około 65 st...jak włączę jakąkolwiek grę, to komp wyłącza się po 2-3 minutach z przegrzania...Potem trzeba odczekać jakieś 10 minut, żeby w ogóle chciał pochodzić dłużej.
Zaznaczam, że wiatraki (na obudowie, karcie graficznej i procku) działają prawidłowo.
Czy winny może być zasilacz? Mam Chiefteca 400W...Może jest za słaby na ten sprzęt? (pełna specyfikacja w podpisie).



Sprawdziłem napięcia programem SpeedFan i oto, co mi wyszło:

http://img828.imageshack.us/f/speedfan.jpg/

Proszę o jakieś rady.
Pozdrawiam.


--------------------
Płyta Główna: Gigabyte GA-P35-DS3.
Procesor: Intel Core 2 Duo E4500- 2,2Ghz.
Karta Graficzna: Asus Radeon HD4850, 1GB.
Pamięć RAM: 2x1GB OCZ Platinum- 800Mhz.
Zasilacz: Chieftec GPS-400AA-101A- 400W.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
ranczer
post 28-05-2011 12:31:07Zgłoś naruszenie
Post #143


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2
Dołączył: 28-05-2011
Użytkownik nr: 17 666
Numer GG 


Witam. Opisze wam mój problem z komputerem. A wiec tak włączyłem go aby sobie pograć. Po jakiejś godzinie go wyłączyłem. Wyłączył się normalnie bez żadnych problemów i komunikatów. Po pewnym czasie chciałem go ponownie uruchomić. Wkładam wtyczke do gniazdka ale uruchania sie tylko drukarka podłączona do kompa i świeci sie dioda monitora. W jednostce nic się nie dzieje. Wentylatory nie działają żadna dioda się nie świeci poprostu cisza. Komputer nie reaguje na włącznik. Wiecie co mogło być tego przyczymą. Licze na jakieś sugestie.

Parametry
Intel Pentium Dual Core e.5300 2x2,6 Ghz
ddr II 2048 MB / 800 Mhz KINGSTON
HDD 3,5 SATA II 500 GB SEAGATE
VGA ATi 4350 1gb ddr asus
zasilacz Rasurbo 450 CL ATX 8 CM
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
ranczer
post 04-06-2011 19:49:15Zgłoś naruszenie
Post #144


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2
Dołączył: 28-05-2011
Użytkownik nr: 17 666
Numer GG 


Dzięki za szybką odpowiedź... :-o problemem okazał sie zasilacz, wymiana rozwiązała problem
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
dzakisz
post 01-08-2011 11:38:05Zgłoś naruszenie
Post #145


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1
Dołączył: 01-08-2011
Użytkownik nr: 17 745



jak zrobic formata lapka bez płyty windows 7 oprogramowanie juz bylo wbudowane prosze pisac na gg 34118081
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Hunter2323
post 10-08-2011 21:58:36Zgłoś naruszenie
Post #146


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 8
Dołączył: 12-05-2010
Użytkownik nr: 16 939
Numer GG 


Witam.
Mam problem bo komputer mi się zawiesza chyba dlatego że chciałem go kiedyś wyczyścić i wyjąłem ram karte grafiki i inne.
Wszystko podpiąłem jeszcze raz ale nic nie pomogło.

Ten post został edytowany przez Hunter2323: 13-08-2011 15:57:25
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
abradab234
post 13-08-2011 15:59:34Zgłoś naruszenie
Post #147


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1
Dołączył: 13-08-2011
Użytkownik nr: 17 760



Zmierz napięcia PSU miernikiem, podaj symbol i wiek komputera i zasilacza.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
lordck
post 16-10-2011 18:53:08Zgłoś naruszenie
Post #148


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1
Dołączył: 16-10-2011
Użytkownik nr: 17 824



Witam , mam wielki problem z komputerem , nie wiem czy sie spalil :/ a widz tak , Dziś w niedziele zachcialo mi sie czyscic zasilacz od komputera czy jak to sie nazywa z tyłu komputera gdzie jest wiatraczek i włącznik , wyczyscilem wszystko ostroznie , byłem pod duzym wrazeniem ile kurzu było po 4 latach , a wiedz zlozylem to wszystko do kupy jak bylo , odpalilem komputer aby zagrac mixa w cs'ie / gram gram , az nagle komp mi sie zresetował , wiele razy mialem tez to ale gram nagle mi scina gre , ale tylko w cs w metku nic nie bylo , moze to za to bo od 2 lat jade na karcie graficznej zintegrowanej , a widz przejdzmy do rzeczy dotknołem procesor i tą mili karte graficzna i gorące jak Ch** , odpalam ponownie kompa , co odpalilem za chwile gasł to byly sekundy , to dalem sobie spokoj , mowie ostygnie odpale go moze bd chodzic , przyjezdzam z koscioła odpalam i nic! Monitor nawet nie reaguje a odpalam kompa to jak czyta CD naprzyklad slychac buczy i buczy a komputer nie dziala , nie wiem czy to plyta głowna czy co :/ prosze o pomoc i prosze nie pisac kup nowego kompa bo nie wiem czy mnie bd stac na płyte nawet :/ ale wiatraczek od procesora dziala itd . Sory ze sie rozpisalem ale jestem zdesperowany , codziennie musze cos napisac z neta do szkoly a teraz jak nei mam to nawet nie mam kasy zeby kupic nowego :/ prosze o pomoc , z gory dzieki , Pisac na GG:5218936 ,
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
poczatex
post 25-12-2011 12:45:54Zgłoś naruszenie
Post #149


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3
Dołączył: 25-12-2011
Użytkownik nr: 17 906



Witam.

Mam następujący problem ze swoim pc.

Reinstalowałem windowsa i robiłem formata, następnie zastalowałem wszystkie sterowniki, jednak jeden od karty graficznej nie działał, nie mogłem go znalezc nigdzie i strasznie muli mi internet i nie moge w nic pograc. Moja karta graficzna to ASUS extreme ax550 series.
Próbowałem również przeczyścic styki w karcie graficznej jednak nie pomogło. Ma ktoś jakiś pomysł, albo strone ze sterownikami do tej karty?
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
xFraniox
post 29-01-2012 18:30:04Zgłoś naruszenie
Post #150


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2
Dołączył: 29-01-2012
Użytkownik nr: 17 954



Witam
Mam następujący problem z PC:
po wyłączeniu komp(wszystko było ok) i ponownej próbie uruchomienia za ok. 1h maszynka nie uruchomiła się. Nacisnałem przycisk power, wiatraki się kręca, na monitorze czarny ekran, przechodzi w stan uśpienia, diody CPU i HDD się nie świecą, mimo że dysk chodzi. Resetowałem BIOS, puściłem kompa i załadował sie aż do okna logowania, ale kiedy próbowałem się zalogować to wyłączył się. Wróciłem do punktu wyjścia, ponowy reset nic nie dał, dociskałem wszystko, odlączałem napędy, grafikę, sieciową, satelite i dalej nic...Kompa mam 7 lat, przez ostatnie miesiące było kilka awarii m. in. 2 formaty.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Wallchok
post 20-07-2012 20:37:37Zgłoś naruszenie
Post #151


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 56
Dołączył: 31-03-2008
Użytkownik nr: 12 752



Witam.
Chronologicznie, sytuacja wygląda tak:
Chciałem być miłosierny i odkurzyłem mojego stacjonarnego potwora. Oczywiście komputer był odłączony od napięcia, a ja odkurzałem plasitkową koncówką. Generalnie od jakiegoś czasu chciałem dołożyć mu pamięci i z tego głupiego powodu wypiąłem ramy (2 x 1GB Corsair) i wpiąłem do drugiej pary złącz. Niestety po tym całym zabiegu komp nie ruszył, a konkretniej ruszył jedynie z czarnym ekranem i wydawanym regularnie długim dźwiękiem (co dla mego biosa Award oznacza niby błąd ramów właśnie - mobek gigabyte ga-m61p-s3).
Takim chciałem być specjalistą więc od razu w ciemno kupiłem nowe ramy (żegnajcie moje 200zł), jednak okazało się, że to nie one są winne(kombinowanie z 4 kościami i 4 róznymi slotami raczej jest wystarczające bo to dowieść). Generalnie odpinałem wszystkie zbędne podzespoły, łącznie z grafiką PCI-E bo mam też zintegrowaną. Resetowałem też biosa. Sprawdzałem napięcia w zasilaczu i sprawdzałem zestaw na innym zasilaczu.
Generalnie wszystko juz wskazuje na mobka, chyba moim odkurzaniem jednak zrobiłem mu spięcie, albo gdzies przy slotach od ramów i dlatego piszczy na RAMy, albo gdzies indziej i głośnik systemowy też zwariował.
Co ciekawe, przestaje piszczeć jak odłącze dodatkowe zasialnie ATX 12V, które niby jest przeznaczone jako dodatkowa zasiłka do procka. Chyba, że ten wtyk zasila tez głośnik systemowy, to by wyjaśniało. ;p

W sumie juz jestem blisko kupna nowego mobka, chociaż teraz mam rozkminę czy sama płyta czy zestaw mobek+porc+ramy (jeśli tak to ubogi od AMD czy zamożny Intel). Jednak piszę tak dla formalności, bo być może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły i propozycje.
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Radek97
post 16-12-2012 22:53:41Zgłoś naruszenie
Post #152


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2
Dołączył: 16-12-2012
Użytkownik nr: 18 182



Witam!

Oto moja historia.
Otóż ostatnio pobrałem nowego anty-virusa (avg) ponieważ stary mi sie skończył :P
Ładnie zainstalowałem, zaktualizowałem bazę danych i rozpocząłem skanowanie.
Wykrylo mi jednego Virusa w grze, w która nie gram, więc usunalem grę, a avg zneutralizował
Tego Virusa. Jakoś po godzinie wyswietlilo mi, ze żeby całkowicie poddać kwarantannie wirusa muszę ponownie uruchomić kompa. Tak zrobilem. Lecą 3 paseczkicpod logiem windowsa aż tu nagle... Nic, ciemno ekran podświetlony, ale cały czarny. Uruchamiałem ponownie 3 razy ale nadal nic... Teraz pisze przez komórkę. Miałem tez komunikat gdzie miałem wybrać tryb odpalenia systemu - wiersz poleceń, normalnie awaryjnie itp, ale normalny nie działał... Bardzo sie tym nie pokoje... Ktoś wie co robić?

POMOCY

Radek
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Radek97
post 16-12-2012 22:54:00Zgłoś naruszenie
Post #153


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2
Dołączył: 16-12-2012
Użytkownik nr: 18 182



Witam!

Oto moja historia.
Otóż ostatnio pobrałem nowego anty-virusa (avg) ponieważ stary mi sie skończył :P
Ładnie zainstalowałem, zaktualizowałem bazę danych i rozpocząłem skanowanie.
Wykrylo mi jednego Virusa w grze, w która nie gram, więc usunalem grę, a avg zneutralizował
Tego Virusa. Jakoś po godzinie wyswietlilo mi, ze żeby całkowicie poddać kwarantannie wirusa muszę ponownie uruchomić kompa. Tak zrobilem. Lecą 3 paseczkicpod logiem windowsa aż tu nagle... Nic, ciemno ekran podświetlony, ale cały czarny. Uruchamiałem ponownie 3 razy ale nadal nic... Teraz pisze przez komórkę. Miałem tez komunikat gdzie miałem wybrać tryb odpalenia systemu - wiersz poleceń, normalnie awaryjnie itp, ale normalny nie działał... Bardzo sie tym nie pokoje... Ktoś wie co robić?

POMOCY

Radek
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Guest_nant3s_*
post 11-02-2014 11:01:55Zgłoś naruszenie
Post #154





Goscie






Problem: średnio co 5 min wyskakiwał mi błąd przez co zamykała mi się przeglądarka lub programy na których pracowałem. (Irrytujące w pracy...)

rozwiązanie:
zainstalowanie CClenare i usunięcie błędów z rejestru.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 Stron V  « < 6 7 8
Reply to this topicNew Topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Collapse

> Podobne tematy:

  Temat Odpowiedzi Założyciel tematu Wyświetleń Ostatnia akcja
No New Posts Nie działają porty USB
1 belfer 3 859 18-04-2014 19:00:44
Ostatni post: -isiamisia@o2.pl-
No New Posts Komputer pod pordukcję muzyki do 2000 zł
j.w.
2 -Micekoyot- 4 656 13-02-2014 21:35:39
Ostatni post: zorg(on)
No New Posts Komputer wyłącza się przy uruchamianiu
2 -buttman- 3 420 23-05-2013 7:16:16
Ostatni post: -vora-
No New Posts Komputer do 2000zł
główne zastosowanie - Gry
0 Kosiarz 4 471 26-04-2013 9:44:33
Ostatni post: Kosiarz
No New Posts Nie dziala mi mikrofon
4 ciunio92 7 580 20-07-2012 9:45:08
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Komputer za 2000zł
11 tekero 5 594 10-07-2012 20:41:03
Ostatni post: katys
No New Posts Nie dla esc.pl !
2 rs2580 11 317 05-06-2012 18:02:59
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Komputer do 2000zł bez HDD
ocena zestawu i pomoc w wyborze płyty głównej
0 Kosiarz 3 598 03-05-2012 11:55:41
Ostatni post: Kosiarz
No New Posts Nietypowy komputer do biura
1 marchwiak5 4 632 22-04-2012 21:31:42
Ostatni post: bogdano
No New Posts Komputer + monitor + telewizor ;)
6 tr3sor3k 4 432 26-03-2012 15:56:10
Ostatni post: Berserk
No New Posts Komputer mi się wyłącza podczas grania ! :(
2 DualCore 3 503 06-02-2012 20:29:29
Ostatni post: unbreakpl
No New Posts Komputer pod specyfikacje!
Zalecana specyfikacja do Diablo III
1 Diablo 3 577 17-01-2012 15:00:43
Ostatni post: tr3sor3k
No new komputer do gier
20 Titus 7 077 02-01-2012 0:51:41
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Komputer do gier i edycji video
2 sergi 3 304 09-12-2011 13:23:32
Ostatni post: sergi
No New Posts Komputer do biura
Warto z 775?
0 danello 3 470 28-11-2011 16:57:10
Ostatni post: danello
No New Posts Komputer Core 2 Duo 3.0 Ghz/4 Gb/1,5 TB/8800 GTS
0 epi82 2 843 03-11-2011 19:33:32
Ostatni post: epi82
No New Posts Komputer domowy do ~1300
0 zico 2 820 08-10-2011 6:10:39
Ostatni post: zico
No New Posts Komputer stacjonarny
0 verrier13n 2 866 21-09-2011 18:22:56
Ostatni post: verrier13n
No New Posts Komputer do wielkoformatowej grafiki
Corel Draw, Adobe Photoshop
0 mtkseo 3 830 31-05-2011 12:05:36
Ostatni post: mtkseo
No New Posts Nie moge zmienić napięcia procesora.
1 Bartek4012 6 005 07-05-2011 15:20:36
Ostatni post: Ogar21
No New Posts Nie widzi mojego ramu
DDR2 2gb 667mhz corsair
1 Tommmy90 5 055 02-05-2011 18:57:50
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Komputer do 2500 zł
1 OrkiMajster 4 421 17-04-2011 12:37:31
Ostatni post: OrkiMajster
No New Posts niestartuje dusk twardy
0 mariusz7382 5 226 24-02-2011 14:22:58
Ostatni post: mariusz7382
No New Posts Komputer dla gracza za ok. 2000zł
Bez monitora.
2 master_luke 5 072 22-02-2011 1:56:25
Ostatni post: master_luke
No New Posts komputer do produkcji muzyki
Do 2000zł
0 Kamil S 3 576 03-02-2011 8:01:34
Ostatni post: Kamil S


 

Skin designed by IPB Forum Skins

Powered by wdsp.pl