8 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicNew Topic
Komputer nie działa ?, ogólne problemy z komputerem
stolarz92
post 06-05-2007 11:42:45Zgłoś naruszenie
Post #41


Akwizytor
***

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 168
Dołączył: 30-12-2006
Skąd: Okolice Amn:D
Użytkownik nr: 6 727
Numer GG 


Ja mam zamiar kupić Huntkey'a 350W lub 400W, bo i tak w wakacje przesiadka na nowy sprzęt, tak więc teraz pociągnie 2-3 miesiące i potem go przełożę do nowego sprzętu. THX za pomoc.

EDIT : chciałem jeszcze dodać że komputer najczęściej zawiesza się gdy temp. procesora przekroczy 60 stopni i po ok. 20-30 min. pracy w podwyższonej temp. następuje zgon.


--------------------
za długa sygnaturka //Karolek[color=blue]
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Google Bot
post 06-05-2007 11:42:45Zgłoś naruszenie
Post #


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post
igorzasty
post 31-05-2007 10:23:13Zgłoś naruszenie
Post #42


Bywalec
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 744
Dołączył: 27-11-2006
Użytkownik nr: 6 035
Numer GG 


Witam,
nie będę zakładał nowego tematu do tego problemu, więc stwierdziłem, że napiszę tutaj.

Więc mój problem polega na tym, iż po zainstalowaniu wszystkich komponentów w komputerze (Asus P5B, Specjal ops, e4300, 8600GT galaxy, Top 480W) przy włączaniu kompa wyskakuje mi błąd; CPU FAN ERROR. Jedynym wyborem, którego mogę dokonać jest to kliknięcie F1 i wejście do biosu. Czytałem, że Gocek miał podobny problem tylko mu wyskakiwał błąd CPU loading Error i tez przy płycie Asus P5B. Czy te problemy są podobne ?? Gocek naprawił u siebie problem wgrywając nowy bios ze strony producenta. Możecie mi pomóc ?? Czekam na "burzę" mózgów.

Pozdrawiam.


--------------------
CPU: e4300@3.0
Mobo: asus p5b- super płyta (360 FSB max) ;/
GPU: 9600GT palit@ 720/1800/950 super sztuka! ;/
Zasiłka: Top SPW 480W
Pamięci: Ocz Special OPS 667/cl4 - super sztuka ;/

Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
krzat
post 31-05-2007 10:25:53Zgłoś naruszenie
Post #43


Bywalec
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 817
Dołączył: 16-12-2006
Użytkownik nr: 6 431



Skoro pisze CPU FAN ERROR, to sprawdź ten wiatrak.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
igorzasty
post 31-05-2007 10:36:45Zgłoś naruszenie
Post #44


Bywalec
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 744
Dołączył: 27-11-2006
Użytkownik nr: 6 035
Numer GG 


QUOTE(krzat @ 31-05-2007 11:25:53)
Skoro pisze CPU FAN ERROR, to sprawdź ten wiatrak.
[right][snapback]1057371491[/snapback][/right]


sprawdzałem, ale kręci się, więc nie wiem w czym problem. Mam może podłączyć go pod linie 12v ??

EDIT


nic to nie pomogło
EDIT

dobra wyłączyłem w biosie kontrole monitoringu wentylatora i na razie sie winda instaluję zobczymy co będzie dalej----->

Później na wszelki wypadek zmienie biosa.


--------------------
CPU: e4300@3.0
Mobo: asus p5b- super płyta (360 FSB max) ;/
GPU: 9600GT palit@ 720/1800/950 super sztuka! ;/
Zasiłka: Top SPW 480W
Pamięci: Ocz Special OPS 667/cl4 - super sztuka ;/

Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Guest_kamilo900_*
post 01-06-2007 11:56:33Zgłoś naruszenie
Post #45





Goscie






a jak masz podłączone zasilanie wiatraka na cooler ? z molexa czy z CPUFana od płyty ? bo jezeli z molexa to on bedzie sie pluc, ze niby nie ma podlaczonego coolera.... a jak od CPUFana to cos musi byc skopane
Go to the top of the page
 
+Quote Post
igorzasty
post 26-07-2007 18:51:29Zgłoś naruszenie
Post #46


Bywalec
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 744
Dołączył: 27-11-2006
Użytkownik nr: 6 035
Numer GG 


hehhe i znowu ja....

Komp chodził oki dopóki się nie zacząłem bawić w karcie graficznej. Tzn. zmieniłem chłodzenie, bawiłem się w wyciąganie wiatraków i montowanie ich w innych miejscach, ogólnie robiłem "wszystko" by schłodzić moją kartę graficzną (8600GT). Po ukończeniu moddingu podłączyłem wszystkie kabelki i wciskam przycisk power, lecz do pieruna wszystko ładnie się włącza oprócz monitora (cały czas czarny). Czy to wina złego zamontowania coolera na GPU ?? Sprawdzałem na inny monitorze, problem nie ustaje.

E4300, 8600GT, p5b, special ops.

PS: resetowałem tez bios i nic nie pomogło...


--------------------
CPU: e4300@3.0
Mobo: asus p5b- super płyta (360 FSB max) ;/
GPU: 9600GT palit@ 720/1800/950 super sztuka! ;/
Zasiłka: Top SPW 480W
Pamięci: Ocz Special OPS 667/cl4 - super sztuka ;/

Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Karolek
post 26-07-2007 18:59:16Zgłoś naruszenie
Post #47


Heretyk
********

Grupa: SFPG
Postów: 3 430
Dołączył: 16-04-2006
Skąd: Hereford
Użytkownik nr: 2 552



Sprawdź czy karta dobrze siedzi w slocie. Najlepiej wyciągnij ją i wsadź jeszcze raz.


--------------------
Toshiba P200-1FC
#>Core2Duo T7250@2GHz
#>2048MB@667MHz
#>ATI Radeon HD2600 256MB
#>Fujitsu MHX2250BT 250GB

Nie udzielam porad dotyczących komputerów na GG
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
igorzasty
post 26-07-2007 19:02:32Zgłoś naruszenie
Post #48


Bywalec
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 744
Dołączył: 27-11-2006
Użytkownik nr: 6 035
Numer GG 


QUOTE(Karolek @ 26-07-2007 19:59:16)
Sprawdź czy karta dobrze siedzi w slocie. Najlepiej wyciągnij ją i wsadź jeszcze raz.
[right][snapback]1057386739[/snapback][/right]


już to robiłem ze dwa razy....


--------------------
CPU: e4300@3.0
Mobo: asus p5b- super płyta (360 FSB max) ;/
GPU: 9600GT palit@ 720/1800/950 super sztuka! ;/
Zasiłka: Top SPW 480W
Pamięci: Ocz Special OPS 667/cl4 - super sztuka ;/

Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Guest_Asus-MC_*
post 10-08-2007 17:40:53Zgłoś naruszenie
Post #49





Goscie






No więc. Czyściłem dziś komputer. W tym celu rozebrałem go całego na części. Co się stało po uruchomieniu "czystego" komputera? Zamiast boot screen'u Windows'a i paska ładowania pojawił się komunikat z błędem. Napisane było mniej więcej coś takiego - "Błąd wczytywania pliku C:/WINDOWS/system32/Config/system". Nie używając żadnej konsoli udało mi się rozwiązać problem. Udałem się z dyskiem do kolegi. Podłączyłem swój dysk, który pracował jako slave. Skopiowałem plik C:/WINDOWS/repair/system ze swojego dysku do C:/WINDOWS/system32/Config/system. Wróciłem do domu, podłączyłem i działa! ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nikus
post 26-09-2007 14:18:30Zgłoś naruszenie
Post #50


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 16
Dołączył: 01-08-2007
Użytkownik nr: 9 959



Witam wreszcie kupiłem wszystkie części Mam taki problem ze gdy włączę zasilanie to na płycie głównej świeci mi dioda Standby co to może oznaczać ??
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Karolek
post 26-09-2007 14:59:05Zgłoś naruszenie
Post #51


Heretyk
********

Grupa: SFPG
Postów: 3 430
Dołączył: 16-04-2006
Skąd: Hereford
Użytkownik nr: 2 552



Oznacza to, że płyta jest jest gotowa do pracy ale w tej chwili nie pracuje. W skrócie-czeka aż naciśniesz power.


--------------------
Toshiba P200-1FC
#>Core2Duo T7250@2GHz
#>2048MB@667MHz
#>ATI Radeon HD2600 256MB
#>Fujitsu MHX2250BT 250GB

Nie udzielam porad dotyczących komputerów na GG
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
nikus
post 26-09-2007 15:05:17Zgłoś naruszenie
Post #52


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 16
Dołączył: 01-08-2007
Użytkownik nr: 9 959



po naciśnięciu power wszystko zaczyna działać ale na monitorze nic sie nie pokazuje
znaczy chodzi o power na plycie glownej ??
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Karolek
post 26-09-2007 15:07:51Zgłoś naruszenie
Post #53


Heretyk
********

Grupa: SFPG
Postów: 3 430
Dołączył: 16-04-2006
Skąd: Hereford
Użytkownik nr: 2 552



Czyli nic nie zaczyna działać ;) Standardowa procedura-sprawdź czy wszystko siedzi w slotach i jest poprawnie podłączone; zresetuj CMOS. Podaj konfiguracje.


--------------------
Toshiba P200-1FC
#>Core2Duo T7250@2GHz
#>2048MB@667MHz
#>ATI Radeon HD2600 256MB
#>Fujitsu MHX2250BT 250GB

Nie udzielam porad dotyczących komputerów na GG
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
nikus
post 26-09-2007 15:11:16Zgłoś naruszenie
Post #54


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 16
Dołączył: 01-08-2007
Użytkownik nr: 9 959



na płycie znalazłem reset i power czy o tego powera Ci chodziło ?? i co to jest CMOS ;p
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
krzat
post 26-09-2007 15:14:26Zgłoś naruszenie
Post #55


Bywalec
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 817
Dołączył: 16-12-2006
Użytkownik nr: 6 431



Włącz monitor. ;]
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
nikus
post 26-09-2007 15:16:11Zgłoś naruszenie
Post #56


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 16
Dołączył: 01-08-2007
Użytkownik nr: 9 959



bez takich ;p monitor dziala ;p
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Karolek
post 26-09-2007 15:16:28Zgłoś naruszenie
Post #57


Heretyk
********

Grupa: SFPG
Postów: 3 430
Dołączył: 16-04-2006
Skąd: Hereford
Użytkownik nr: 2 552



Chodzi mi o włącznik czyli ten przycisk power na obudowie albo na płycie.
CMOS to pamięć płyty głównej w której przechowywane są ustawienia biosu. Poszukaj zworki CLEAR CMOS, CCMOS lub podobnej i przestaw ją na kilka sekund (szczegóły w manualu płyty głównej).
Może podasz łaskawie tą konfigurację o której pisałem wcześniej? To może sporo naświetlić.

Ten post został edytowany przez Karolek: 26-09-2007 15:20:53


--------------------
Toshiba P200-1FC
#>Core2Duo T7250@2GHz
#>2048MB@667MHz
#>ATI Radeon HD2600 256MB
#>Fujitsu MHX2250BT 250GB

Nie udzielam porad dotyczących komputerów na GG
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
nikus
post 26-09-2007 15:46:46Zgłoś naruszenie
Post #58


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 16
Dołączył: 01-08-2007
Użytkownik nr: 9 959



nie wiem o jaka konfiguracje Ci chodzi
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Karolek
post 26-09-2007 15:49:33Zgłoś naruszenie
Post #59


Heretyk
********

Grupa: SFPG
Postów: 3 430
Dołączył: 16-04-2006
Skąd: Hereford
Użytkownik nr: 2 552



To trzeba było kupić gotowy zestaw a nie składać samemu w domu skoro nawet nie wiesz jakie masz części. Moja rada-przestań kombinować i poproś kogoś aby ci to złożył bo widzę, że nie masz bladego pojęcia co robisz.


--------------------
Toshiba P200-1FC
#>Core2Duo T7250@2GHz
#>2048MB@667MHz
#>ATI Radeon HD2600 256MB
#>Fujitsu MHX2250BT 250GB

Nie udzielam porad dotyczących komputerów na GG
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
nikus
post 26-09-2007 15:54:47Zgłoś naruszenie
Post #60


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 16
Dołączył: 01-08-2007
Użytkownik nr: 9 959



Procesor : AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 65nm
Płyta Główna : DFI Infinity NF SLI-M2/G
RAM : A-Data 2x 1GB 800MHz
Karta Graficzna : gigabate 8800GTS 640Mb
Zasilacz: Amacrox Warrior AX450-PNF
HDD : Western Digital WD2500KS Caviar SE16
Napęd : Asus DRW-1608P3S
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post

8 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicNew Topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Collapse

> Podobne tematy:

  Temat Odpowiedzi Założyciel tematu Wyświetleń Ostatnia akcja
No New Posts Nie działają porty USB
1 belfer 3 859 18-04-2014 19:00:44
Ostatni post: -isiamisia@o2.pl-
No New Posts Komputer pod pordukcję muzyki do 2000 zł
j.w.
2 -Micekoyot- 4 656 13-02-2014 21:35:39
Ostatni post: zorg(on)
No New Posts Komputer wyłącza się przy uruchamianiu
2 -buttman- 3 420 23-05-2013 7:16:16
Ostatni post: -vora-
No New Posts Komputer do 2000zł
główne zastosowanie - Gry
0 Kosiarz 4 473 26-04-2013 9:44:33
Ostatni post: Kosiarz
No New Posts Nie dziala mi mikrofon
4 ciunio92 7 580 20-07-2012 9:45:08
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Komputer za 2000zł
11 tekero 5 594 10-07-2012 20:41:03
Ostatni post: katys
No New Posts Nie dla esc.pl !
2 rs2580 11 317 05-06-2012 18:02:59
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Komputer do 2000zł bez HDD
ocena zestawu i pomoc w wyborze płyty głównej
0 Kosiarz 3 598 03-05-2012 11:55:41
Ostatni post: Kosiarz
No New Posts Nietypowy komputer do biura
1 marchwiak5 4 632 22-04-2012 21:31:42
Ostatni post: bogdano
No New Posts Komputer + monitor + telewizor ;)
6 tr3sor3k 4 432 26-03-2012 15:56:10
Ostatni post: Berserk
No New Posts Komputer mi się wyłącza podczas grania ! :(
2 DualCore 3 503 06-02-2012 20:29:29
Ostatni post: unbreakpl
No New Posts Komputer pod specyfikacje!
Zalecana specyfikacja do Diablo III
1 Diablo 3 577 17-01-2012 15:00:43
Ostatni post: tr3sor3k
No new komputer do gier
20 Titus 7 077 02-01-2012 0:51:41
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Komputer do gier i edycji video
2 sergi 3 304 09-12-2011 13:23:32
Ostatni post: sergi
No New Posts Komputer do biura
Warto z 775?
0 danello 3 470 28-11-2011 16:57:10
Ostatni post: danello
No New Posts Komputer Core 2 Duo 3.0 Ghz/4 Gb/1,5 TB/8800 GTS
0 epi82 2 843 03-11-2011 19:33:32
Ostatni post: epi82
No New Posts Komputer domowy do ~1300
0 zico 2 820 08-10-2011 6:10:39
Ostatni post: zico
No New Posts Komputer stacjonarny
0 verrier13n 2 866 21-09-2011 18:22:56
Ostatni post: verrier13n
No New Posts Komputer do wielkoformatowej grafiki
Corel Draw, Adobe Photoshop
0 mtkseo 3 830 31-05-2011 12:05:36
Ostatni post: mtkseo
No New Posts Nie moge zmienić napięcia procesora.
1 Bartek4012 6 005 07-05-2011 15:20:36
Ostatni post: Ogar21
No New Posts Nie widzi mojego ramu
DDR2 2gb 667mhz corsair
1 Tommmy90 5 055 02-05-2011 18:57:50
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Komputer do 2500 zł
1 OrkiMajster 4 421 17-04-2011 12:37:31
Ostatni post: OrkiMajster
No New Posts niestartuje dusk twardy
0 mariusz7382 5 226 24-02-2011 14:22:58
Ostatni post: mariusz7382
No New Posts Komputer dla gracza za ok. 2000zł
Bez monitora.
2 master_luke 5 072 22-02-2011 1:56:25
Ostatni post: master_luke
No New Posts komputer do produkcji muzyki
Do 2000zł
0 Kamil S 3 576 03-02-2011 8:01:34
Ostatni post: Kamil S


 

Skin designed by IPB Forum Skins

Powered by wdsp.pl