3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicNew Topic
Test wydajności w Windows Vista Home Premium, Podajcie wynik waszej wydajności !
Guest_naitsabes_*
post 09-08-2007 21:25:50Zgłoś naruszenie
Post #1





Goscie






Witajcie.Jeśli ktoś używa Windows Vista,to bardzo proszę wklejcie do tego postu screny z wydajności waszego kompa.I jaką macie konfigurację sprzętową.

Moj wynik to: 5,6


http://images28.fotosik.pl/59/ace3d26aca85b534.jpg


Nie wstawiaj tak dużych obrazków na forum /K
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Google Bot
post 09-08-2007 21:25:50Zgłoś naruszenie
Post #


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post
Karolek
post 10-08-2007 0:37:55Zgłoś naruszenie
Post #2


Heretyk
********

Grupa: SFPG
Postów: 3 430
Dołączył: 16-04-2006
Skąd: Hereford
Użytkownik nr: 2 552



user posted image

Athlon64 Venice 3000+@2.6GHz s754
GA-K8NE (rev2.0)
1GB ram GoodRam
MSI GF 6600 GT
WDC WD1600JS-98MHB0


BTW świetny pomysł na temat. Ten benchmark i tak musi przeprowadzić każdy użytkownik Visty więc może od razu wrzucić wynik dla porównania.

Ten post został edytowany przez Karolek: 10-08-2007 12:49:03


--------------------
Toshiba P200-1FC
#>Core2Duo T7250@2GHz
#>2048MB@667MHz
#>ATI Radeon HD2600 256MB
#>Fujitsu MHX2250BT 250GB

Nie udzielam porad dotyczących komputerów na GG
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
arhimond
post 10-08-2007 10:25:54Zgłoś naruszenie
Post #3


Sta?y Bywalec
******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 1 352
Dołączył: 04-11-2006
Użytkownik nr: 5 586
Numer GG 


QUOTE(naitsabes @ 09-08-2007 22:25:50)
Niestety nie wiem jak zrzycić swój wynik do forum.Nie wiem jak to się robi.[/i][/b][/font]
[right][snapback]1057390950[/snapback][/right]

Podczas gdy wynik widnieje na ekranie naciśnij Print Screen (taki klawisz koło klawy numerycznej) -> Paint -> Edycja -> Wklej -> Zapisz jako xxxx.jpg (najlepiej). Potem wchodzisz na np. fotosik.pl -> przeglądaj no i dalej chyba nic nie trzeba tłumaczyć ;-)
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Peter
post 10-08-2007 13:39:19Zgłoś naruszenie
Post #4


Sta?y Bywalec
******

Grupa: SFPG
Postów: 1 275
Dołączył: 07-04-2004
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 39



Jak widać twardziel ogranicza mój wynik:

user posted image


--------------------
Odi profanum vulgus et arceo
Mój Config
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
zielony_przybysz
post 11-08-2007 8:36:17Zgłoś naruszenie
Post #5


Akwizytor
***

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 287
Dołączył: 30-11-2006
Użytkownik nr: 6 100
 


Mój 4,1 na sprzęcie poniżej.Trochę mało?Co trzeba jeszcze wyłączyś żeby chodził szybciej?


--------------------
PROCESOR Athlon 65 X2 5600+ 2.8 Ghz AM2
MOBO GIGABYTE M56S-S3 NForce 560
HDD CAVIAR 250GB WD2500AAKS SATA II 16MB CACHE
2 GB 800MHZ DUAL GEIL BLACK DRAGON EVO ONE CL5 2x1GB
ASUS 8800 GT 512MB 600/1800 DDR3 GLACIATOR
LITEON-REC DVD,LCD LG 17 CALI,CHIEFTEC 400W
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Guest_Asus-MC_*
post 11-08-2007 9:50:19Zgłoś naruszenie
Post #6





Goscie






Może byś tak podał screen'a?

[+] Albo inaczej. Który element zdobył najniższy wynik?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zielony_przybysz
post 11-08-2007 21:04:34Zgłoś naruszenie
Post #7


Akwizytor
***

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 287
Dołączył: 30-11-2006
Użytkownik nr: 6 100
 


Procesor 4,1
Ram 4,5
Grafika 5,9
Grafika w grach 5,2
Podstawowy dysk twardy 5,2

Więc jak widać procesor to najsłabsza strona tego komputera.


--------------------
PROCESOR Athlon 65 X2 5600+ 2.8 Ghz AM2
MOBO GIGABYTE M56S-S3 NForce 560
HDD CAVIAR 250GB WD2500AAKS SATA II 16MB CACHE
2 GB 800MHZ DUAL GEIL BLACK DRAGON EVO ONE CL5 2x1GB
ASUS 8800 GT 512MB 600/1800 DDR3 GLACIATOR
LITEON-REC DVD,LCD LG 17 CALI,CHIEFTEC 400W
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Guest_kamilo900_*
post 13-08-2007 14:12:51Zgłoś naruszenie
Post #8





Goscie






klik
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DEO
post 30-03-2008 20:05:31Zgłoś naruszenie
Post #9


Akwizytor
***

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 103
Dołączył: 15-01-2008
Użytkownik nr: 11 937



5,7

user posted image


--------------------
| Intel Core 2 Duo E8400 @ 3,6 @ Scythe Mugen
| Gigabyte X38-DS4
| 2 * 2 GB DDR2 OCZ Titanium 800 Mhz
| CrossFire HD4850
| X-Fi Audio
| Antec Nine Hundred
| Corsair 620W HXEU
| Razer Lycosa + Razer DeathAdder
| HP W2207H
| Windows Vista HP 64Bit
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
sq7btu
post 30-03-2008 20:45:04Zgłoś naruszenie
Post #10


sq7btu
*

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 6
Dołączył: 24-09-2006
Użytkownik nr: 4 820



.

Ten post został edytowany przez sq7btu: 17-05-2010 2:34:42
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
ŁakO
post 31-03-2008 8:47:23Zgłoś naruszenie
Post #11


Super User
********

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 3 503
Dołączył: 07-12-2006
Skąd: Jaworzno / Poland
Użytkownik nr: 6 226
Numer GG 


Mój dysk (WD Caviar -> podpis) zdobył 4.5, taki też wynik końcowy, proc 5.5, ram 5.4, karta 5.9, ogólnie w miarę dobra ta Vista, tylko miała duże problemy z VS2005 (może tylko u mnie), a jest mi to potrzebne, więc zrezygnowałemz niej. Teraz, jak już jest VS2008 to pewnie nie będzie problemów no ale cóż ;)


--------------------
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
maro15551
post 31-03-2008 13:56:39Zgłoś naruszenie
Post #12


Bywalec
*****

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 888
Dołączył: 16-12-2006
Skąd: Islandia
Użytkownik nr: 6 424
Numer GG 


Mój wynik 5,6
user posted image
Chyba będzie trzeba proca wykręcić bardziej.


--------------------
Foxconn Mars
Corsair 4GB
GeForce 8600
CHIEFTEC
WD 500
E4500
Vista
PS3
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Guest_czolgista778_*
post 11-05-2008 22:19:04Zgłoś naruszenie
Post #13





Goscie






Skromny wynik :

Czekam tylko na płytkę pod LGA775 i instaluje E8400user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
slawekspain
post 12-05-2008 8:03:21Zgłoś naruszenie
Post #14


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6
Dołączył: 07-12-2007
Skąd: Madrid
Użytkownik nr: 11 554



user posted image


--------------------
Intel Core 2 Quad Q6600@3.0GHz
Asus 5PK-VM
2X2GB Kingston 667MHZ DDR2@800MHz + 2X1GB
GeForce 8800GTX 768Mb DDR3 -nie kręcona
Zasilacz : Gigabyte Odin Pro 550W
Windows Vista Ultimate SP1 64bit
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
lukasho23
post 12-05-2008 15:26:37Zgłoś naruszenie
Post #15


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 502
Dołączył: 03-09-2007
Skąd: Bydgoszcz
Użytkownik nr: 10 437



user posted image


--------------------
C2D E6550 2.33GHz@3.5GHz 1.3125V+ASUS TRITOT 77+ASUS P5K PRO
2x1GB + 2x2GB PATRIOT LLK 800MHz @ 1000MHz 5-5-5-15 T2 2.2V 6GB
GF 9800GX2 GAINWARD 600/1500/2000 @ 740/1850/2200 + GF9800GT (PHYSX ENGINE)
3x SEGATE 500 GB BARRACUDA 7200.11 (32MB, SERIAL ATA II) (RAID 0)
TAGAN U33 2-FORCE II SERIES 800W+CHIEFTEC GX-01B
LG L222WS-SN+CREATIVE GIGA WORKS G55OW+
CREATIVE SOUND BLASTER X-Fi XTREME GAMER-Fatal1ty Pro Edition
WINDOWS 7 ULTIMATE x64
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Asus
post 12-05-2008 16:24:20Zgłoś naruszenie
Post #16


Anonymous Misfit
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 675
Dołączył: 29-07-2007
Skąd: Koszalin
Użytkownik nr: 9 900
Numer GG 


Powiedziałem komercji... nie!

Ten post został edytowany przez Asus: 15-11-2009 22:20:12


--------------------
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Guest_czolgista778_*
post 12-05-2008 18:45:41Zgłoś naruszenie
Post #17





Goscie






Ja wypróbuję teraz Ultimata 64Bitówkę zobaczę jaka różnica happy.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Asus
post 12-05-2008 19:49:22Zgłoś naruszenie
Post #18


Anonymous Misfit
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 675
Dołączył: 29-07-2007
Skąd: Koszalin
Użytkownik nr: 9 900
Numer GG 


Prawdopodobnie nie będzie różnicy. Przyrost wydajnościowy na procku 64-bitowym i systemie obsługującym taką architekturę będzie się wahał w przedziale kilku procent tj. ok 5- 7% (zależne także od aplikacji). Vista prawdopodobnie nie zareaguje na tak nieznaczny wzrost wydajności. Stąd IMO wynik będzie taki sam. Zawsze możesz spróbować i podzielić się wrażeniami na Forum good.gif .

Ten post został edytowany przez Asus: 12-05-2008 19:49:56


--------------------
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Guest_czolgista778_*
post 13-05-2008 14:29:05Zgłoś naruszenie
Post #19





Goscie






Ekhm...trochę to potrwa bo mało coś słabo idzie laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crimer
post 02-06-2008 14:02:32Zgłoś naruszenie
Post #20


Bywalec
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 660
Dołączył: 03-01-2007
Skąd: Czeladź
Użytkownik nr: 6 821
Numer GG 


A ja mam taki problem. I co tu zaradzić? http://img138.imageshack.us/my.php?image=beztytuuqi5.jpg


--------------------
Płyta: Asus P5B
Proc: C2D E4300 1800 MHz @ 3400 MHz - Pentagram HP-100 AlCu Lite
Pamięć: Patriot LLK 2 GB CL4 800 MHz Dual Channel @ 950 MHz
Grafa: Gigabyte 8800 GTS 512 MB 650/1940 @ 780/2300
Dyski: 820 GB (Segate 160 + 500, WD 160)
Zasilacz: Chieftec 450 W
Windows: 7
>>BUDA<<
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicNew Topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Collapse

> Podobne tematy:

  Temat Odpowiedzi Założyciel tematu Wyświetleń Ostatnia akcja
No New Posts Windows
Personaliza okna startowego
0 zorg(on) 3 316 17-07-2013 14:11:07
Ostatni post: zorg(on)
No new Windows XP na pendrive
14 McKansy 36 507 06-02-2012 20:33:51
Ostatni post: unbreakpl
No New Posts Windows 7 64 BIT HOME PREMIUM
SPRZEDAM
0 xpiotrej 6 051 12-12-2011 21:35:51
Ostatni post: xpiotrej
No New Posts Windows 7 - Księga Eksperta, Acronis True Image, SWAT 4
0 lukasamd 3 513 04-08-2011 9:27:26
Ostatni post: lukasamd
No New Posts Windows 7 od MSDN Technet
Czy potrzebny klucz do aktywacji?
0 -naitsabes- 5 687 16-07-2011 19:47:20
Ostatni post: naitsabes
No New Posts WINDOWS 7 ,PROBLEM Z AUDIO
..nie ma dżwięku
1 bulecka1992 5 550 07-06-2011 10:05:55
Ostatni post: funiasty
No New Posts TestDrive Unlimited 2
Gra otwiera się w oknie !
1 -naitsabes- 5 683 11-05-2011 16:14:55
Ostatni post: ViPcIoR
No New Posts Windows 7 i bezpiczne uusuwanie sprzętu pytanie !
2 Satellite90 4 891 17-01-2011 0:04:10
Ostatni post: Satellite90
No New Posts vista problem z bootowaniem
problem z boot.ini
0 galroch 3 883 31-08-2010 16:16:28
Ostatni post: galroch
No New Posts Windows 7 starter - problem z wygaszaczem
1 Lukrecja 9 094 30-05-2010 8:11:29
Ostatni post: RedDevil_99
No New Posts WINDOWS 7
Jaki kupic?
8 bulecka1992 3 788 12-05-2010 11:17:24
Ostatni post: papcio79
No New Posts Windows XP- problem z grami
1 killer500 3 657 05-05-2010 9:31:30
Ostatni post: NeMoDW
No New Posts Windows 7 błąd przy logowaniu
6 michalpst 6 328 16-04-2010 18:54:32
Ostatni post: michalpst
No New Posts Windows 7 na innej partycji niż podstawowa C
0 airborne82 3 501 10-04-2010 16:50:31
Ostatni post: airborne82
No New Posts WINDOWS 7
Test wydajności
6 -naitsabes- 8 042 21-02-2010 12:02:16
Ostatni post: NICO133
No New Posts Vista problemy
2 asdlol500 2 901 20-02-2010 7:33:23
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts windows 7
problem z uruchomieniem
1 robio1880 3 419 17-02-2010 9:14:11
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Windows 7, 32,64 bity licencja
1 Captain Borrow 4 309 11-01-2010 17:58:12
Ostatni post: luki1010
No New Posts Windows 7 + modem
3 lomki 3 227 28-12-2009 16:30:04
Ostatni post: kargul101
No New Posts Vista i WIndows 7
jak to rozgryźć?
0 krzychu79 2 247 22-12-2009 16:13:53
Ostatni post: krzychu79
No New Posts Vista Home basic OEM 64
Laptop...Vista
2 krzychu79 2 397 07-12-2009 19:39:54
Ostatni post: krzychu79
No New Posts Windows 7 pro czy Xp Pro
przy okazji jeszcze jedno pytanie..
10 Carn 5 040 03-12-2009 23:37:33
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Windows 7
Jakie kodeki?
2 almaster 8 018 29-11-2009 0:26:49
Ostatni post: naitsabes
No New Posts Windows 7 POMOCY !
4 pandzia 3 363 02-11-2009 14:38:09
Ostatni post: Karolek
No New Posts Windows7 i wysokie pingi
jedyny mankament
5 Michu4 5 160 30-09-2009 12:00:57
Ostatni post: spid3r


 

Skin designed by IPB Forum Skins

Powered by wdsp.pl