3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicNew Topic
Test wydajności w Windows Vista Home Premium, Podajcie wynik waszej wydajności !
forteller
post 02-06-2008 14:09:01Zgłoś naruszenie
Post #21


OC Master
**********

Grupa: SFPG
Postów: 6 408
Dołączył: 05-10-2004
Skąd: zacząć?
Użytkownik nr: 193



Wygląda jak problem ze sterownikami do grafy. Gry śmigają? Jakieś anomalie podczas testu Visty?


--------------------
Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,7GHz| Pentagram HP-120AlCu | DFI Infinity P965-S DARK | 2x2GB A-Data Vitesta Extreme @ 820MHz 4-4-4-12
Seagate Barracuda 7200.12 500GB | Chieftec GPS 450AA-101A + Fander FX120 | Antec Three Hundred
BFG GeForce 8800GT OC @ 735/1836/2060 | NEC AccuView 19WV

Logitech MX700 | SteelPad QCK mini | Labtec Ultra-Flat Wireless Desktop USB
Sony DHC-MD373 + Fonica A17 + Sennheiser PX100 <bitperfect>

"There is no dark side of the moon really. Matter of fact, its all dark."
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Google Bot
post 02-06-2008 14:09:01Zgłoś naruszenie
Post #


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post
crimer
post 02-06-2008 14:11:59Zgłoś naruszenie
Post #22


Bywalec
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 660
Dołączył: 03-01-2007
Skąd: Czeladź
Użytkownik nr: 6 821
Numer GG 


Wszystko pięknie śmiga, żadnych problemów. Podczas testu nic dziwnego. Jedynie wynik dziwny :|


--------------------
Płyta: Asus P5B
Proc: C2D E4300 1800 MHz @ 3400 MHz - Pentagram HP-100 AlCu Lite
Pamięć: Patriot LLK 2 GB CL4 800 MHz Dual Channel @ 950 MHz
Grafa: Gigabyte 8800 GTS 512 MB 650/1940 @ 780/2300
Dyski: 820 GB (Segate 160 + 500, WD 160)
Zasilacz: Chieftec 450 W
Windows: 7
>>BUDA<<
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Kamill
post 04-06-2008 9:52:02Zgłoś naruszenie
Post #23


podwójne el
*********

Grupa: SFPG
Postów: 4 583
Dołączył: 28-02-2005
Użytkownik nr: 290



user posted image
Toshiba A300-15B
T8300, 3GB, HD3650
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
P$T
post 04-06-2008 12:55:14Zgłoś naruszenie
Post #24


Akwizytor
***

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 256
Dołączył: 18-06-2007
Użytkownik nr: 9 274
Numer GG 


user posted image

Proc: AMD Athlon 5000+ x2 Black Edition @ 3091 (tu mało mhz ze względu na szajs płyte którą mam na okres przejściowy. Na abicie kn9 jak miałem 3.3 ghz i było 5.6, jak wróci abit ax78 to więcej wycisnę i może "5,7" wskoczy biggrin.gif )

Ram: Goodram pro 2x1gb 900mhz (nawet nie osiągnąłem taktowania nominalnego ze względu na płytę spiteful.gif )

Grafika: Asus radeon HD 3650 @ gpu - 910 , mem - 2250

Płyta: Asus M2N4-SLI yahoo.gif

Dysk: Seagate Barracuda 7200.11 500gb SATA II (nie wiem czemu niektórzy mówią że ten dysk jest głośny, mam go od niedawna i nawet jak przystawie ucho to nic nie da rady usłyszeć, tak czy siak obalam mit co do głośności tego modelu, btw barka 7 to dopiero mieliła crazy.gif )

Ten post został edytowany przez P$T: 04-06-2008 13:00:02


--------------------
PC: HP w2207h/Intel C2D e7400@ 4010mhz/Asus P5B rev.1.04G/Gainward GF 9600GT [Revoltec Graphic Freezer pro cooling]/Crucial BallistiX 1066 2x1gb/ Seagate 500gb 7200.11 /DVDRW LG/AmacroX Warrior AX450PNF/ OS: W7 b.7022

Notebook: Dell D810: Intel Pentium M 1.73/ATI x600 128mb}128bit/2x1gb Samsung/Samsung HM160HC 160gb /Sony DW D56A DVW-RW/ 15.4'/ OS: W7 b.7022
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
forteller
post 04-06-2008 14:40:23Zgłoś naruszenie
Post #25


OC Master
**********

Grupa: SFPG
Postów: 6 408
Dołączył: 05-10-2004
Skąd: zacząć?
Użytkownik nr: 193



Nie wiem jak jest z tymi Seagate, ale wszystko wskazuje na to że (przynajmniej w przypadku 7200.7) wszystko zależy od pojemności. Moja 40GB z 2MB pamięci podręcznej jest absolutnie bezgłośna. Bije wszystkie dyski z jakimi miałem styczność do tej pory a było tego naprawdę sporo.

Co do procka - ja z X2 @ 3,5GHz miałem 5,7 ;)


--------------------
Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,7GHz| Pentagram HP-120AlCu | DFI Infinity P965-S DARK | 2x2GB A-Data Vitesta Extreme @ 820MHz 4-4-4-12
Seagate Barracuda 7200.12 500GB | Chieftec GPS 450AA-101A + Fander FX120 | Antec Three Hundred
BFG GeForce 8800GT OC @ 735/1836/2060 | NEC AccuView 19WV

Logitech MX700 | SteelPad QCK mini | Labtec Ultra-Flat Wireless Desktop USB
Sony DHC-MD373 + Fonica A17 + Sennheiser PX100 <bitperfect>

"There is no dark side of the moon really. Matter of fact, its all dark."
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Guest_czolgista778_*
post 19-07-2008 12:19:19Zgłoś naruszenie
Post #26





Goscie






user posted image

komp jak w sygu,tysk twardy seagate barracuda ST3400620AS (400GB SataII) może będę zmieniał na 2 VelociRapotor'y w raid
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rafalsl
post 05-08-2008 14:38:31Zgłoś naruszenie
Post #27


Akwizytor
***

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 134
Dołączył: 13-08-2007
Użytkownik nr: 10 120
Numer GG 


user posted image


--------------------
Procesor - C2D E4400 2,7 GHz narazie :-)
Płyta główna - ASUS P5Q Deluxe
Ram - 4GB A-DATA Vitesta Extreme Edition DDR2 1066+
Karta graficzna - GeForce 8600 GT Sonic + (735/2060)
Dysk - HDT72252 250 GB 7200 RPM
WDC WD40BB 37 GB
Zasilacz - Chieftec 450W
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
orzel242
post 05-08-2008 16:53:30Zgłoś naruszenie
Post #28


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 552
Dołączył: 21-05-2007
Skąd: Tarnów
Użytkownik nr: 8 956
Numer GG 


Widać że procek jest zdecydowanie za słaby choć chodzi na 2,9ghz :(

user posted image

Tak w ogóle ciekawe czy ktoś kiedyś dostanie za coś 6,0 ;)


--------------------
#Config#

AN52S nf.520 s.AM2
X2 5000+
|| 2.6Ghz @ .... ||
XMS2 2x1024 || 800 @ .... ||
8600 GT || 625/1800/1375 ||


#Config#
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Alek12
post 05-08-2008 19:25:47Zgłoś naruszenie
Post #29


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 317
Dołączył: 27-02-2008
Użytkownik nr: 12 374



Wynik 5.8




user posted image

Ten post został edytowany przez Alek12: 05-08-2008 19:27:00


--------------------
Płyta główna - MSI NEO2-FIR
Procesor - INTEL CORE 2 DUO E8200 2.60 @ 3.60 @ 3.90 1.27 V + FREEZER 7 PRO
Karta graficzna - SAPPHIRE RADEON 3870X2
Ram - KINGSTON 3 GB DDR2
Dysk twardy - 150 GB MAXTOR
Napęd DVD - LG LIGHTSCRIBE SECUREDISC
Zasilacz - CHIEFTEC 450 GPS
Obudowa- WIZARD // Monitor - SAMSUNG SYNCMASTER 223BW 22"
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Raptor
post 13-08-2008 21:33:54Zgłoś naruszenie
Post #30


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 59
Dołączył: 02-07-2007
Skąd: Kraków
Użytkownik nr: 9 497
Numer GG 


nie chce wam psuć zabawy ale ten wynik można łatwo sfałszować :(

QUOTE(orzel242 @ 05-08-2008 16:53:30)
Tak w ogóle ciekawe czy ktoś kiedyś dostanie za coś 6,0 ;)
[right][snapback]1057455309[/snapback][/right]

oficjalnie na razie nie - ale ja mam 9.9 :D

Ten post został edytowany przez Raptor: 13-08-2008 21:34:50


--------------------
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Asus
post 13-08-2008 22:06:23Zgłoś naruszenie
Post #31


Anonymous Misfit
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 675
Dołączył: 29-07-2007
Skąd: Koszalin
Użytkownik nr: 9 900
Numer GG 


QUOTE
ja mam 9.9 :D

.....
QUOTE
nie chce wam psuć zabawy ale ten wynik można łatwo sfałszować :(

Nie ścigamy się w tym jak oszukać program testujący, tylko porównujemy "maszyny". Może masz rację, nie psuj tego działu. Z drugiej strony zastanawiam się jak to możliwe, że masz 9.9.


--------------------
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
P$T
post 15-08-2008 13:12:35Zgłoś naruszenie
Post #32


Akwizytor
***

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 256
Dołączył: 18-06-2007
Użytkownik nr: 9 274
Numer GG 


[center]user posted image[/center]

Tu już wynik na płycie abit ax78. Procesor ten sam tyle że ustawiony nieco wyżej - 3.25 ghz - na więcej jak na razie mi temperatura nie pozwala. Ale jak tylko przyszlifuje ihs i spód sunbeam tuniqa 120, kupie paste coollaboratory liquid pro to wtedy zaczne zabawe :P

Ram w tej chwili mi chodzi na 1086 mhz 2.2v cl5.

Grafika "prawie" bez zmian yes.gif (patrz niżej)


@ Asus zrób coś z tą grafą bo kicha troche - ja mam tą samą i bezproblemowo puszczam pamięci na 2250mhz a gpu na 915 mhz. Jak kiedyś wgram biosa z wyższym napięciem na gpu to może pójdzie i więcej ;p


--------------------
PC: HP w2207h/Intel C2D e7400@ 4010mhz/Asus P5B rev.1.04G/Gainward GF 9600GT [Revoltec Graphic Freezer pro cooling]/Crucial BallistiX 1066 2x1gb/ Seagate 500gb 7200.11 /DVDRW LG/AmacroX Warrior AX450PNF/ OS: W7 b.7022

Notebook: Dell D810: Intel Pentium M 1.73/ATI x600 128mb}128bit/2x1gb Samsung/Samsung HM160HC 160gb /Sony DW D56A DVW-RW/ 15.4'/ OS: W7 b.7022
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Asus
post 15-08-2008 17:20:06Zgłoś naruszenie
Post #33


Anonymous Misfit
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 675
Dołączył: 29-07-2007
Skąd: Koszalin
Użytkownik nr: 9 900
Numer GG 


Do P$T: Nie bawiłem się w lepszy OC grafiki (ten wstępny-akceptowalny), bo nie jest mi potrzebny. Sporadycznie grywam w gry, głównie pracuję w grafice 3d, a tam nie wymagam tak mocnego podkręcenia. Przede wszystkim na uwadze mam procesor, to on zapewnia mi komfort pracy. Stąd takie dziwne połączenie 3650 i 4 rdzenie.

Przepraszam za OT, nie będę już przeszkadzał.


--------------------
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Raptor
post 15-08-2008 23:57:00Zgłoś naruszenie
Post #34


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 59
Dołączył: 02-07-2007
Skąd: Kraków
Użytkownik nr: 9 497
Numer GG 


QUOTE(Asus @ 13-08-2008 22:06:23)
Nie ścigamy się w tym jak oszukać program testujący, tylko porównujemy "maszyny". Może masz rację, nie psuj tego działu. Z drugiej strony zastanawiam się jak to możliwe, że masz 9.9.
[right][snapback]1057456632[/snapback][/right]
9.9 było dla żartu ;)

taki nie przerabiany wynik dla 2giego z sigu kompa (ustawienia w linkach) to 5.9

jeżeli porównujecie to może podawać w skrócie ustawienia kompa bo nie każdy w sigu zamieszcza :|


--------------------
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
michalpst
post 10-10-2008 16:44:08Zgłoś naruszenie
Post #35


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 303
Dołączył: 24-01-2008
Skąd: Lublin
Użytkownik nr: 12 042
Numer GG 


Ja mam na Vista Ultimate 32bit wynik ||4,3||
Sprzęt taki jak mam w sygnaturce proc kręcony na 3.92GHz (stabilny)
Grafa nie kręcona.
Screena dodam jutro, bo teraz nie mogę.


--------------------
.:Celeron D 3.46GHz:.
.:AS ROCK 4Core Dual-Vsta 2.30:.
.:2GB RAM Kingston:.
.:8600GT Sonic+:.
.:SAMSUNG HD502HJ F3 500GB:.
.:Win7 32bit:.
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
CoreDuo
post 10-10-2008 17:46:47Zgłoś naruszenie
Post #36


Spammer
*******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 2 644
Dołączył: 23-02-2007
Skąd: Podlasie, tam gdzie cisza i spokój
Użytkownik nr: 7 779
Numer GG 


user posted image


--------------------
i5-2500K @ 4,4GHz @ 5,2GHz (1,55V) - SilentiumPC Fortis HE1225
Asus P8P67 rev. 3,1
4x2GB GoodRam 1333MHz
GTX 660Ti DirectCU II
Corsair HX 520W
Seagate 500GB 7200.12
Seagate 1TB 7200.12
Plextor M6S 128GB
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
crimer
post 10-10-2008 17:57:43Zgłoś naruszenie
Post #37


Bywalec
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 660
Dołączył: 03-01-2007
Skąd: Czeladź
Użytkownik nr: 6 821
Numer GG 


A ja dalej nawet po zmianie karty mam ten sam problem... http://img138.imageshack.us/my.php?image=beztytuuqi5.jpg Nie będę na bank robić reinstala z powodu takiej drobnostki ale jednak to irytuje dry.gif


--------------------
Płyta: Asus P5B
Proc: C2D E4300 1800 MHz @ 3400 MHz - Pentagram HP-100 AlCu Lite
Pamięć: Patriot LLK 2 GB CL4 800 MHz Dual Channel @ 950 MHz
Grafa: Gigabyte 8800 GTS 512 MB 650/1940 @ 780/2300
Dyski: 820 GB (Segate 160 + 500, WD 160)
Zasilacz: Chieftec 450 W
Windows: 7
>>BUDA<<
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
michalpst
post 11-10-2008 15:45:02Zgłoś naruszenie
Post #38


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 303
Dołączył: 24-01-2008
Skąd: Lublin
Użytkownik nr: 12 042
Numer GG 


Moim zdaniem jest to problem ze sterownikami do grafy..
Wejdź w Menadżera urządzeń i zobacz czy karta graficzna nie ma żadnych wykrzykników znaków zapytania czy coś takiego..
Ja mam do tej pory problem ze sterownikami do dźwięku (są zainstalowane dobrze i na pewno są dobre, wszystko wykrywa Vista, że pracują dobrze, ale nie ma żadnego dźwięku z głośników)
Hmm... czekamy na Service Pack 2 ? yes.gif


--------------------
.:Celeron D 3.46GHz:.
.:AS ROCK 4Core Dual-Vsta 2.30:.
.:2GB RAM Kingston:.
.:8600GT Sonic+:.
.:SAMSUNG HD502HJ F3 500GB:.
.:Win7 32bit:.
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
crimer
post 11-10-2008 21:57:43Zgłoś naruszenie
Post #39


Bywalec
*****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 660
Dołączył: 03-01-2007
Skąd: Czeladź
Użytkownik nr: 6 821
Numer GG 


Tylko że moja karta działa bez zastrzeżeń :)


--------------------
Płyta: Asus P5B
Proc: C2D E4300 1800 MHz @ 3400 MHz - Pentagram HP-100 AlCu Lite
Pamięć: Patriot LLK 2 GB CL4 800 MHz Dual Channel @ 950 MHz
Grafa: Gigabyte 8800 GTS 512 MB 650/1940 @ 780/2300
Dyski: 820 GB (Segate 160 + 500, WD 160)
Zasilacz: Chieftec 450 W
Windows: 7
>>BUDA<<
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
spajda
post 10-12-2008 23:52:27Zgłoś naruszenie
Post #40


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2
Dołączył: 10-12-2008
Użytkownik nr: 14 862
Numer GG   


5,9 to nie tak źle mam nadzieję ? :)

user posted image


Ma ktoś ponad 6 ?

Ten post został edytowany przez spajda: 10-12-2008 23:53:01
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicNew Topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Collapse

> Podobne tematy:

  Temat Odpowiedzi Założyciel tematu Wyświetleń Ostatnia akcja
No New Posts Windows
Personaliza okna startowego
0 zorg(on) 3 316 17-07-2013 14:11:07
Ostatni post: zorg(on)
No new Windows XP na pendrive
14 McKansy 36 507 06-02-2012 20:33:51
Ostatni post: unbreakpl
No New Posts Windows 7 64 BIT HOME PREMIUM
SPRZEDAM
0 xpiotrej 6 051 12-12-2011 21:35:51
Ostatni post: xpiotrej
No New Posts Windows 7 - Księga Eksperta, Acronis True Image, SWAT 4
0 lukasamd 3 513 04-08-2011 9:27:26
Ostatni post: lukasamd
No New Posts Windows 7 od MSDN Technet
Czy potrzebny klucz do aktywacji?
0 -naitsabes- 5 687 16-07-2011 19:47:20
Ostatni post: naitsabes
No New Posts WINDOWS 7 ,PROBLEM Z AUDIO
..nie ma dżwięku
1 bulecka1992 5 550 07-06-2011 10:05:55
Ostatni post: funiasty
No New Posts TestDrive Unlimited 2
Gra otwiera się w oknie !
1 -naitsabes- 5 683 11-05-2011 16:14:55
Ostatni post: ViPcIoR
No New Posts Windows 7 i bezpiczne uusuwanie sprzętu pytanie !
2 Satellite90 4 891 17-01-2011 0:04:10
Ostatni post: Satellite90
No New Posts vista problem z bootowaniem
problem z boot.ini
0 galroch 3 883 31-08-2010 16:16:28
Ostatni post: galroch
No New Posts Windows 7 starter - problem z wygaszaczem
1 Lukrecja 9 094 30-05-2010 8:11:29
Ostatni post: RedDevil_99
No New Posts WINDOWS 7
Jaki kupic?
8 bulecka1992 3 788 12-05-2010 11:17:24
Ostatni post: papcio79
No New Posts Windows XP- problem z grami
1 killer500 3 657 05-05-2010 9:31:30
Ostatni post: NeMoDW
No New Posts Windows 7 błąd przy logowaniu
6 michalpst 6 328 16-04-2010 18:54:32
Ostatni post: michalpst
No New Posts Windows 7 na innej partycji niż podstawowa C
0 airborne82 3 501 10-04-2010 16:50:31
Ostatni post: airborne82
No New Posts WINDOWS 7
Test wydajności
6 -naitsabes- 8 044 21-02-2010 12:02:16
Ostatni post: NICO133
No New Posts Vista problemy
2 asdlol500 2 901 20-02-2010 7:33:23
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts windows 7
problem z uruchomieniem
1 robio1880 3 419 17-02-2010 9:14:11
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Windows 7, 32,64 bity licencja
1 Captain Borrow 4 309 11-01-2010 17:58:12
Ostatni post: luki1010
No New Posts Windows 7 + modem
3 lomki 3 227 28-12-2009 16:30:04
Ostatni post: kargul101
No New Posts Vista i WIndows 7
jak to rozgryźć?
0 krzychu79 2 247 22-12-2009 16:13:53
Ostatni post: krzychu79
No New Posts Vista Home basic OEM 64
Laptop...Vista
2 krzychu79 2 397 07-12-2009 19:39:54
Ostatni post: krzychu79
No New Posts Windows 7 pro czy Xp Pro
przy okazji jeszcze jedno pytanie..
10 Carn 5 040 03-12-2009 23:37:33
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Windows 7
Jakie kodeki?
2 almaster 8 018 29-11-2009 0:26:49
Ostatni post: naitsabes
No New Posts Windows 7 POMOCY !
4 pandzia 3 363 02-11-2009 14:38:09
Ostatni post: Karolek
No New Posts Windows7 i wysokie pingi
jedyny mankament
5 Michu4 5 160 30-09-2009 12:00:57
Ostatni post: spid3r


 

Skin designed by IPB Forum Skins

Powered by wdsp.pl