Reply to this topicNew Topic
Ati HD 3450 BIOS mod, Modyfikacja BIOS-u ATI
_blu
post 21-01-2010 14:07:56Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #1


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 3
Do┼é─ůczy┼é: 21-01-2010
U┼╝ytkownik nr: 16 618



Witam.
Czy zdjemowa┼é kto┼Ť ograniczenia z kart ATI? Podobno trzeba zna─ç jaki┼Ť klucz od ATI, ┼╝eby nie skopa─ç BIOS-u przy zdejmowaniu limit├│w. Czy uda┼éo si─Ö komu┼Ť zmieni─ç te limity z powodzeniem?
Pozdrawiam happy.png
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Google Bot
post 21-01-2010 14:07:56Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post
majer
post 21-01-2010 14:35:05Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #2


Super User
********

Grupa: Przyjaciele forum
Post├│w: 3 072
Do┼é─ůczy┼é: 06-08-2006
Sk─ůd: ok. Mosiny
U┼╝ytkownik nr: 3 943
Numer GG 


Jakie limity?..


--------------------

Aby unikn─ů─ç tego, co silne, trzeba uderza─ç w to, co s┼éabe. Twoim celem musi by─ç zdobycie wszystkiego bez zniszczenia czegokolwiek. Zwyci─Ö┼╝aj─ů ci, kt├│rzy wiedz─ů, kiedy walczy─ç, a kiedy nie.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
_blu
post 21-01-2010 18:53:18Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #3


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 3
Do┼é─ůczy┼é: 21-01-2010
U┼╝ytkownik nr: 16 618



CYTAT(majer @ 21-01-2010 14:35:05) *
Jakie limity?..

Takie, ┼╝e nie mo┼╝na ustawi─ç zegara rdzenia powyzej 680 MHz nie tylko w catalyscie, ale i we wszystkim innym. Problem siedzi w biosie karty, gdzie zapisane sa te ograniczenia.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
krzychu1977l
post 20-02-2010 15:19:22Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #4


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 1
Do┼é─ůczy┼é: 20-02-2010
Sk─ůd: Fotel
U┼╝ytkownik nr: 16 742



CYTAT(_blu @ 21-01-2010 18:53:18) *
CYTAT(majer @ 21-01-2010 14:35:05) *
Jakie limity?..

Takie, ┼╝e nie mo┼╝na ustawi─ç zegara rdzenia powyzej 680 MHz nie tylko w catalyscie, ale i we wszystkim innym. Problem siedzi w biosie karty, gdzie zapisane sa te ograniczenia.


Tak do 756MHz Gpu/Mem 612 Karta to Hd3450 256MB 64bit Mem Qimonda 2CL

Także miałem z tym problemy ale zmieniłem bios z innej podobna tylko pamięć inna samsung 2CL(druga dawca układu z biosem).

Mam kilka bios├│w do modeli HD3450 jak by┼Ť by┼é zainteresowany.
Ale w zamian prosił bym o bios z twojej karty GPU-Zetem (oryginalny mi się zniszczył razem z układem przy spadku napięcia:(

http://picasaweb.google.pl/krzychu1977l/Hy...feat=directlink
http://www.youtube.com/watch?v=1wvc3TOfJNY

http://www.techpowerup.com/gpuz/4vkbh/

Ten post został edytowany przez krzychu1977l: 07-03-2010 11:06:28


--------------------
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
_blu
post 08-03-2010 1:00:55Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #5


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Post├│w: 3
Do┼é─ůczy┼é: 21-01-2010
U┼╝ytkownik nr: 16 618



Og├│lnie mam do┼Ť─ç nietypowy model tej karty, bo na AGP:
http://asus.com.pl/product.aspx?P_ID=gEIQg...&templete=2

Gdzie┼Ť wyczyta┼éem, ┼╝e kto┼Ť skaszani┼é j─ů wgrywaj─ůc do niej BIOS z wersji PCI-E:
http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=90983
Wersje HD3450 na PCI-E maj─ů vendor 95c5, a na AGP 95c6.
Poza tym wersja AGP ma tak jakby 2 biosy (zwyk┼éy i uk┼éadu Rialto,kt├│ry jest mostkiem PCI-E-to-AGP). Na zdj─Öciu poni┼╝ej mam zamontowan─ů tylko HD3450, a s─ů 2 biosy.


Tego BIOS-u od Rialto nie mog─Ö wygi─ůgn─ů─ç winflashem, bo zawiesza mi komputer (a propos: BIOS od Rialto widz─ů tylko programy przeznaczone do flashowania (atiflash winflash itp) a np. gpu-z ju┼╝ nie. Jak mi si─Ö uda, to go wstawi─Ö, ale czta┼éem ┼╝e rialto i Bios z karty to dwa identyczne biosy.

Wrzucam oryginalny BIOS z mojej karty (razem z hashem zegar├│w):
http://www.2shared.com/file/11937646/4fdd8...TI_AH3450_.html

PS. Og├│lnie da rade obej┼Ť─ç t─ů blokad─Ö u┼╝ywaj─ůc np. MSI afterburner i ustawiaj─ůc w configu "enable unofficial overclocking = 1" (ale to tak prowizorycznie dosy─ç)

PS.2 złorzyłem temat o V-modzie do niej:
http://www.overclock.net/graphics-cards-vo...eon-hd3450.html

Ten post został edytowany przez _blu: 08-03-2010 12:05:11
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
majer
post 08-03-2010 12:13:04Zg┼éo┼Ť naruszenie
Post #6


Super User
********

Grupa: Przyjaciele forum
Post├│w: 3 072
Do┼é─ůczy┼é: 06-08-2006
Sk─ůd: ok. Mosiny
U┼╝ytkownik nr: 3 943
Numer GG 


Co do blokady zegar├│w to pobaw si─Ö najnowszym RBE, jednak nie wiem czy b─Ödzie on wsp├│┼édzia┼éa┼é z twoj─ů kart─ů.


--------------------

Aby unikn─ů─ç tego, co silne, trzeba uderza─ç w to, co s┼éabe. Twoim celem musi by─ç zdobycie wszystkiego bez zniszczenia czegokolwiek. Zwyci─Ö┼╝aj─ů ci, kt├│rzy wiedz─ů, kiedy walczy─ç, a kiedy nie.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post

Reply to this topicNew Topic
1 u┼╝ytkownik(├│w) przegl─ůda ten temat (1 go┼Ťci i 0 anonimowych u┼╝ytkownik├│w)
0 U┼╝ytkownicy:

Collapse

> Podobne tematy:

  Temat Odpowiedzi Za┼éo┼╝yciel tematu Wy┼Ťwietle┼ä Ostatnia akcja
No New Posts ATI Mobility Radeon HD3470 vs HD3450
6 champion007 17 603 08-05-2014 22:59:42
Ostatni post: -bartek_tsw-
No New Posts Modem do AERO2
0 -zorro87- 3 083 23-12-2013 20:04:40
Ostatni post: -zorro87-
No New Posts ATI Radeon HD 5770 1GB DDR5 - sterownik ekranu przestał działać
5 -lisekx- 5 443 24-10-2013 13:27:19
Ostatni post: -Bartosz Randt-
No New Posts bios
zmiana ustawien w biosie
0 -robert31055- 16 082 26-07-2013 22:23:18
Ostatni post: -robert31055-
No New Posts moda na drukarki 3D?
5 fenstera05 4 660 21-04-2013 17:20:38
Ostatni post: -jerryf7-
No New Posts Ati Radeon HD 5450
aplikacje + pulpit rozszerzony
1 -tashq- 3 360 01-03-2013 14:00:27
Ostatni post: -tashq-
No New Posts ati problem z crossfirex
0 vitoonly 2 913 06-11-2012 16:17:54
Ostatni post: vitoonly
No New Posts Modernizacja/ zmiana komputera kolejny raz :)
kolejny raz licz─Ö na wasz─ů pomoc :)
0 Sadek 4 314 10-09-2012 13:15:42
Ostatni post: Sadek
No New Posts Modernizacja komputera
0 statekster 3 011 16-07-2012 17:21:55
Ostatni post: statekster
No New Posts Bios nie wykrywa mi nap─Ödu cd
0 btt 3 937 27-06-2012 12:09:43
Ostatni post: btt
No New Posts Modernizacja Laptopa HP Dv6-1307ew
wymiana procesora i itp.
0 Diuke 5 825 04-06-2012 15:41:18
Ostatni post: Diuke
No New Posts ATI Radeon Xpress 200M (RC410M)
sterowniki
11 stonas 16 890 03-04-2012 19:42:09
Ostatni post: bebiko132
No New Posts Modecom Carbon 620W
Problem z zasilaczem
0 Victim111 5 363 24-03-2012 11:03:31
Ostatni post: Victim111
No New Posts Modernizacja do 1300zł
1 Retrif 2 875 07-02-2012 12:47:14
Ostatni post: anno
No New Posts Bios a ati HD3850
0 Daniell 2 998 07-11-2011 21:38:10
Ostatni post: Daniell
No New Posts Modernizacja komputera do gier.
Pro┼Ťba o weryfikacj─Ö wybranych podzespo┼é├│w.
0 camel17 2 664 11-08-2011 10:31:56
Ostatni post: camel17
No New Posts Modernizacja, czy nowy sprz─Öt i jaki? + wycena starego
1 -Komandos- 2 984 24-05-2011 18:52:55
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts Modernizacja obecnego kompa
Prosz─Ö o pomoc i niewy┼Ťmiewanie si─Ö z mojej ignorancji
1 ftajemniczony 3 206 20-02-2011 1:11:17
Ostatni post: RedDevil_99
No New Posts Modernizacja komputera
Wymiana płyty głównej, procesora i pamięci
5 Conrado 4 261 04-02-2011 21:34:49
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts ATI Radeon x1550series
2 Spirit 2 867 01-12-2010 10:20:43
Ostatni post: Spirit
No New Posts modernizacja kompa do ok 1500 zl
4 pablo_sag 2 801 25-11-2010 13:46:31
Ostatni post: airborne82
No New Posts Bios z HIS HD 6870 Turbo w HIS HD 6870
0 LordRaven 3 152 14-11-2010 20:52:06
Ostatni post: LordRaven
No New Posts biostar TF570 SLI AM2
0 szprota 2 589 31-10-2010 19:44:06
Ostatni post: szprota
No New Posts ATI Radeon HD4670 - sterowniki, ustawienia, skalowanie?
1GB DDR3
0 MateO. 4 389 23-09-2010 21:00:47
Ostatni post: MateO.
No New Posts Bios nie wykrywa pe┼énej szybko┼Ťci pami─Öci RAM
7 miszmenek 6 561 22-09-2010 20:33:48
Ostatni post: Bednarz


 

Skin designed by IPB Forum Skins

Powered by wdsp.pl