6 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicNew Topic
Jakie pamięci do DUALA
Dziadek Żniwiarz
post 28-05-2004 22:38:50Zgłoś naruszenie
Post #41


OC Ekspert
*********

Grupa: SFPG
Postów: 4 954
Dołączył: 04-04-2004
Skąd: z domu lub z balkonu
Użytkownik nr: 27
Numer GG 


Oj, jak działają to głowy se nie zawracaj tylko się ciesz tongue.gif To taka moja filozofia. 8)


--------------------
<u>Confi</u>tura finalna (lub prawie)
und
Asmobile S96J mit: Core 2 Duo T5600 1,83GHz, Kingston 2x 1GB PC2-5300, HDD Toshiba 120GB 5400rpm, LG DVD-RW, Mobility Radeon X1600 446/369 MHz 256/512MB, WiFi, Bluetooth, 1,3Mpix camera
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Google Bot
post 28-05-2004 22:38:50Zgłoś naruszenie
Post #


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post
KeMpA
post 04-07-2004 10:26:45Zgłoś naruszenie
Post #42


Bywalec
*****

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 641
Dołączył: 03-04-2004
Skąd: Black Mesa East
Użytkownik nr: 19



a mi się świetnie w dualu spisują

2*256mb ddr kingston 333mhz cl2.5@420mhz @cl 3.0

a clki nie chce zmieniać bo nie chce mi isę obudowy zdejmować tongue.gif


--------------------
user posted image
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Chuck Norris
post 17-10-2005 20:32:52Zgłoś naruszenie
Post #43


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 302
Dołączył: 16-10-2005
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Użytkownik nr: 947
Numer GG 


Ja kożystam z Elixirów CL2.5x512 i dobrze się spisują :D


--------------------
[center][EPoX EP-5PL945-J] [Intel P D 805 @ 3400MHz cooling by CoolerMaster HyperTX Intel] [WDC WD1600JD-00HBBO] [Patriot SL 2 x 1GB 4-4-3-7 @ 680] [Asus EAX1600Pro Silent 256MB @ 600/880 & Samtron 76DF & Pinnacle Dazzle Editor] [Tracer 4Life 400W & Tracer TRO-791 VIVO] [Lite-on LTR-40125S & LG GSA-4166B] [Thomson SpeedTouch 330 & Net24 1Mb/s] [Realtek 880 HDA & Logitech X-230 & MT 3500 LYRA] [A4-Tech KB-28G & A4Tech X-708@USB] [Windows XP Home Edition SP2b & Office 2007 Enterprise][/center]
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
graczpc
post 19-10-2005 20:47:32Zgłoś naruszenie
Post #44


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 32
Dołączył: 15-10-2005
Użytkownik nr: 943
Numer GG 


a ja jade narazie na M.tec-ach... od twinmosa... uważam jednak że jak ktos ma brać pamiątki do duala to ja proponuje twinmosa na BH-5 albo kingstony na kingstonach...
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
forteller
post 19-10-2005 20:53:29Zgłoś naruszenie
Post #45


OC Master
**********

Grupa: SFPG
Postów: 6 408
Dołączył: 05-10-2004
Skąd: zacząć?
Użytkownik nr: 193



a ja mialem w dualu 256MB PC2700 Apacera (jednostronna) i 256MB PC 2100 no-name'a (dwustronna) przy 133MHz i timingach 2-2-2-5 :D


--------------------
Intel Core 2 Duo E7200 @ 3,7GHz| Pentagram HP-120AlCu | DFI Infinity P965-S DARK | 2x2GB A-Data Vitesta Extreme @ 820MHz 4-4-4-12
Seagate Barracuda 7200.12 500GB | Chieftec GPS 450AA-101A + Fander FX120 | Antec Three Hundred
BFG GeForce 8800GT OC @ 735/1836/2060 | NEC AccuView 19WV

Logitech MX700 | SteelPad QCK mini | Labtec Ultra-Flat Wireless Desktop USB
Sony DHC-MD373 + Fonica A17 + Sennheiser PX100 <bitperfect>

"There is no dark side of the moon really. Matter of fact, its all dark."
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
-=ostry=-
post 21-10-2005 21:02:46Zgłoś naruszenie
Post #46


Akwizytor
***

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 200
Dołączył: 11-09-2005
Skąd: Tychy
Użytkownik nr: 747
Numer GG   


2x256 TwinMOS UTT CH-5 ;) AA4T
250mhz (500) 2/2/2/2/1 3.4v ;)


--------------------
Viejo:
Athlon Barton Mobile 4600+ 1833@2820Mhz batch 0019 vcore:1.8v fsb:235x12---2x256 TwinMOS CH-5 235mhz 2/2/2/5/1 3.1v AA4T---Gigabyte Radeon 9550 128 Bit 250/400@500/634---Abit AN7 uGuru Tictac's_Bios---Thermaltake Xaser Edition 11+
Nuevo:
A64 Venice 3000+---DFI nForce 4 Ultra -D---2x512 GSkill Dual Channel PC-4400 Samsung TCCD---HiS X800XL Turbo ICE-Q 256 Bit 256 DDram---Chieftec DA-01BL-D
Aerocool 450watt
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
androll
post 16-12-2005 3:42:45Zgłoś naruszenie
Post #47


Bywalec
*****

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 973
Dołączył: 16-12-2005
Skąd: się ona tu wzięła?
Użytkownik nr: 1 564



na dzien dzisiejszy najlepszym rozwiazaniem wydaja sie byc geil one, ktore przy 250Mhz maja czasy 2-2-2-5 i mozesz spokojnie pogiglac swojego AMD64(Venice) na wyzsze obroty, dobrze kreca sie 3000 i 3200, a ten duet w polaczeniu z karta z DDR3 2ns np nvidii seri 6xxx w SLI lub jak wolisz 7xxx za rozsadne pieniadze da ci maszynke petarde, wazna jest plyta glowna ktora daje wysokie napiecia na ram ok 3.6V, moze byc DFI, elo


--------------------

Zmieniłem sygnaturkę na bardziej regulsaminową ;] /QQ
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
jack18
post 07-01-2006 14:36:08Zgłoś naruszenie
Post #48


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1
Dołączył: 07-01-2006
Użytkownik nr: 1 755
Numer GG 


ja mam w płycie gigabyte na dual: 2x256mb kingston ddr3200
chodzą zadowalająco, ale to raczej niejest pamięc do OC
pozdro! laugh.gif


--------------------
*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&
Sempron 2300+@2600 **gigabyte nforce 2** 2x256mb ddr 400mhz Kingston ** geforce fx5200 ulti **seagate barracuda80gb 7200rpm ** CD rec LG **DVD rec Liteon ** pentagram qc92-Cu ** philips 105s ** wzmacniacz+tonsil space'86
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Gruby
post 11-01-2006 8:51:47Zgłoś naruszenie
Post #49


Spammer
*******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 2 110
Dołączył: 05-01-2006
Skąd: Boston Massachusetts
Użytkownik nr: 1 743
Numer GG 


Ja mam w dualu 2x512mb Kingston 400Mhz ECC na 2.5-2-2-2 na magistrali 191Mhz (efektywne 382Mhz) i chodzi bez zastrzeżeń.


--------------------
- I'm a city guy.
-You are mentally so strong.
-Fucking strong.I always look people in the eye when I'm talking to them...I don't make any unnecessary moves.
The first ten words are enough, first five gestures and I know, that in his psyche fear is lurking.He's not aware of the fact that he's just about to foul his pants.
You know why?Because his weak psyche just mailed his inching turd, saying there's a meeting down his trousers.........This is incredible... :)
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Astarothe
post 19-02-2006 1:14:53Zgłoś naruszenie
Post #50


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 51
Dołączył: 21-11-2005
Użytkownik nr: 1 319



ja uzywam GEIL 1024 MB / 400 2.5-6-3-3DC (Dual 2x 512) i jest OK


--------------------
Athlon 64 3000+ Venice BOX * Asus A8N-E * Geil 1024MB Dual DDR400 * MSI X1300PRO 256MB RAM PCI-Ex * WD 160GB 7200 SATA2 * Chieftec 420W * Liteon 52x32x52 * Samsung SyncMaster 795DF * Creative Inspire T3000 2.1



"Odkręcam gaz i znikam stąd....jestem wolny"
YAMAHA XJ 600 N '97
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Muszkieter
post 06-03-2006 23:49:23Zgłoś naruszenie
Post #51


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 25
Dołączył: 06-03-2006
Użytkownik nr: 2 214



oczywiscie ze patriot watro to sprawdzic ale jak chcesz kosztują np:1 gb ok 365 zł na allegro wiec sprawdz
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Lokmenik
post 17-03-2006 9:08:40Zgłoś naruszenie
Post #52


Akwizytor
***

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 210
Dołączył: 04-11-2005
Skąd: Pruszków
Użytkownik nr: 1 131
Numer GG 


a jak bedzie się spisywał w dualu Goodram 2x512 ?
z tego co słyszałem to są one robione na infineonie.
Bo mam 1ą kość i nie bardzo mam teraz fundusze na zakup 2ch nowych bardzo wypaśnych kości


--------------------
..:: Intel Core 2 Duo E8400 3000MHz@3600MHz cooler by Arctic Freezer 7 PRO ::..
..:: ASUS P5W64 WS Professional ::..
..:: Kingston 2 x 1024MB HyperX 800MHz DDR2 Non-ECC CL4 (4-4-4-12) ::..
..:: CrossFire 2 x Gigabyte HD4850 512MB ::..
..:: Tagan 2-Force II TG700-U33 700w PSU ::..
..:: HDD Segate 500GB 32MB cache SATA2::..
..:: HDD WD 120GB 8MB cache ::..
..:: HDD Segate 80MB ::..
..:: Jaskieś tam cudo do nagrywania ::..
..:: LCD Samsung t240 24'' ::..
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
12334455
post 30-09-2006 21:52:10Zgłoś naruszenie
Post #53


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 32
Dołączył: 28-09-2006
Użytkownik nr: 4 893



Tak sie sklada ze ja mam twin mos.4 razy 512 .2,5-3-3-7(z dzisiejszego benchmarka)..Dziadostwo najgorsze.Jeszcze gorsze od A-data.10 razy chcialem zmienic na jakiegos np.corsara,albo OCZ albo mushkin.Ale postanowilem ze do tego kompa joz nie doloze.Jak wyjdzie wista -cambio tutto.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
ByED
post 13-10-2006 18:33:40Zgłoś naruszenie
Post #54


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6
Dołączył: 08-10-2006
Użytkownik nr: 5 061
Numer GG 


Mam prośbe. Chce minimalnie rozbudowac komputer i zmierzam dokupić pamięć. Miałbym prośbe żebyście ocenili czy te dwie kości powinny pracować w dualu?

BLITZ
MDGBL6G3H38A0B1E0H
DDR 400(3) 512MX8
S/N519TH (BLBGC1908)

BLITZ
MDYBL6G3H38A0K1E09
DDR400(3) 512MX8
S/N55288 (BLBGC1908)

Płyta to Gigabyte 7VT880-RZ i naniej pierwsza kość pracuje bez problemu na 400 (czyli max płyty więc podkręcał niebęde napewno). Taimingi też nie są dla mnie tak istotne. Poprostu dokupując pamięć chciałbym żeby pracowała w dualu.
Swoją drogą jak pamięć pracująca w dualu wpływa na wydajnośc sytemu (1%, 2%, 5% czy może więcej)?
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
6kon2tyg
post 13-10-2006 19:41:02Zgłoś naruszenie
Post #55


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 13
Dołączył: 13-10-2006
Użytkownik nr: 5 170



QUOTE(ByED @ 13-10-2006 18:33:40)
Mam prośbe. Chce minimalnie rozbudowac komputer i  zmierzam dokupić pamięć. Miałbym prośbe żebyście ocenili czy te dwie kości powinny pracować w dualu?

BLITZ
MDGBL6G3H38A0B1E0H
DDR 400(3) 512MX8
S/N519TH (BLBGC1908)

BLITZ
MDYBL6G3H38A0K1E09
DDR400(3)  512MX8
S/N55288 (BLBGC1908)

Płyta to Gigabyte 7VT880-RZ i naniej pierwsza kość pracuje bez problemu na 400 (czyli  max płyty więc podkręcał niebęde napewno). Taimingi też nie są dla mnie tak istotne. Poprostu dokupując pamięć chciałbym żeby pracowała w dualu.
Swoją drogą jak pamięć pracująca w dualu wpływa na wydajnośc sytemu (1%, 2%, 5%  czy może więcej)?
[right][snapback]107041[/snapback][/right]

.

Moze sie myle,ale ta pamiec chyba w dualu nie pujdzie-512MX8.
.Nie powinna miec 16 chipow?(pojedyncza twarz)
A wzrost wydajnosci bedziesz mial jak twoj procesor ma przepustowosc wieksza jak 3200Mb\s.
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
ByED
post 13-10-2006 21:47:40Zgłoś naruszenie
Post #56


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 6
Dołączył: 08-10-2006
Użytkownik nr: 5 061
Numer GG 


Dzięki. Może ktoś to jeszcze potwierdzić. Bardzo proszę bo licytuje.
A procesor to Sempron 2800+ 2x166 (chce go puścić na 2x200).
Ewerest ultimate 2006 pokazuje:
FBS - Przepustowość 2667 MB/sek
RAM - Przepustowość 3200 MB/sek
Procka nie mogę znaleść
Jest poco kupować w dualu w takim razie?
Czy może poprostu 1Gb (2x512mb)?
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
tomosky
post 27-10-2006 8:10:16Zgłoś naruszenie
Post #57


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 447
Dołączył: 06-10-2006
Skąd: TBG moim miastem
Użytkownik nr: 5 028
Numer GG   


Witam

Prosiłbym o wypowiedź osób które mają te Pamięci:
LINK
jak sie one sprawują, czy niema problemów, i czy sie opłaca za tą cene je teraz kupić.

Właściwie to moje główne pytanie, jak sie sprawują;))

i czy są szybkie??


--------------------
My PC: Win XP, Ubuntu:
Proc: Athlon 64 3700 2.2@2.6Ghz ; Mobo: ASRock 939DUAL-VSTA ; GPU: GF7600GT 256MB Gigabyte Silent Pipe II ; Mem: 2x512MB Kingston HyperX CL 2 ; DVD-RW: LG GSA-H12L ; PWR: Be-Quiet Straight Power BQT E5-400W

My LAP: (DELL Vostro 1500) - Win XP, Ubuntu:
Proc: Core 2 Duo 1.6Ghz ; GPU: Intel GMA 965 ; HDD: Hitachi 120GB (SATA 5400obr) ; Mem: 2x1024MB 667Mhz CL5 ; WiFi: Dell Wireless 1390 ; Bluetooth: Dell Wireless 360 Bluetooth module FCM: Intel Turbo Memory module (1GB)
(512MB 667Mhz CL5 do sprzedania, nie używana - SO-DIMM)
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
loCkHead
post 27-10-2006 8:26:09Zgłoś naruszenie
Post #58


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 9
Dołączył: 27-10-2006
Skąd: Rzezawa
Użytkownik nr: 5 421
Numer GG 


QUOTE(6kon2tyg)
Nie powinna miec 16 chipow?(


Nie, raczej nie, chyba nie :D Mi idzie na 8 i sie niezle sprawuje.
Jakos sobie radze ;)


--------------------
"Parkour to dla niektorych cos idiotycznego i nie do zrobienia, dla mnie tez tak bylo ale jak zaczalem odrazu inaczej myslalem i tak doszedlem do slawy"
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
mefiak
post 27-10-2006 9:36:28Zgłoś naruszenie
Post #59


Postojebca
**********

Grupa: SFPG
Postów: 6 217
Dołączył: 19-06-2006
Skąd: Ankh-Morpork
Użytkownik nr: 3 310
Numer GG 


QUOTE(tomosky @ 27-10-2006 9:10:16)
Witam

Prosiłbym o wypowiedź osób które mają te Pamięci:
LINK
jak sie one sprawują, czy niema problemów, i czy sie opłaca za tą cene je teraz kupić.

Właściwie to moje główne pytanie, jak sie sprawują;))

i czy są szybkie??
[right][snapback]109523[/snapback][/right]


No ja mam takie HyperXy i sprawują się bardzo dobrze - może to nie PAtrioty LLK, ale i tak poszły u mnie na 233MHz z timingami 2-3-3-6 i CT1 :>
Aczkolwiek jeślibyś chciał jakieś niedrogie pamięci do naprawdę extremalnego O/C to polecam Kingmax Hardcore'y :>


--------------------
[center]Asus P5Q | E5200 | 2x2 OCZ REAPER | Palit HD 4850 | Samsung T200
Samsung F1 640GB | Maxtor DM10 250GB | Samsung SH-S203N
Topower SilentEZ 500W | Antec Gamer Three Hundred
[/center]
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
piotrek14
post 28-10-2006 11:47:46Zgłoś naruszenie
Post #60


Noobie
*

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 5
Dołączył: 28-10-2006
Użytkownik nr: 5 444
Numer GG 


ja dla kasiastych polecam 2x1gb 800 mhz geil :) spiteful.gif
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post

6 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicNew Topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Collapse

> Podobne tematy:

  Temat Odpowiedzi Założyciel tematu Wyświetleń Ostatnia akcja
No New Posts Jakiej firmy routery są najlepsze?
5 SehrGut 6 625 14-07-2014 10:24:25
Ostatni post: -Damian24-
No new Jakiej muzy właśnie słuchasz?
24 marzanna 14 376 11-06-2014 21:13:15
Ostatni post: -farou-
No New Posts Jakiej mocy i firmy polecicie zasilacz do tego sprzętu ?
1 -lisekx- 5 211 18-10-2013 10:39:01
Ostatni post: -jagadeni-
No New Posts Jakie kredyty hipoteczne rekomendujecie?
1 -adam_mikolajczyk- 7 589 10-07-2013 10:14:34
Ostatni post: -kowal83-
No New Posts Jakie gry na PS3 macie? a jakie polecacie?
wszystko o grach na PS3
2 maki 6 304 10-06-2013 14:49:23
Ostatni post: -Krystian-
No New Posts Jakie korepetycje polecacie w Lublinie z angielskiego?
1 SehrGut 4 392 17-05-2013 12:34:24
Ostatni post: -adam_mikolajczyk-
No New Posts Jakie słuchawki?
do 140zł
0 Warson 6 007 14-11-2012 10:40:08
Ostatni post: Warson
No New Posts Jakie parametry powinna posiadać karta graficzna?
0 SehrGut 4 446 21-10-2012 13:15:18
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Jakie urządzenie wielofunkcyjne?
0 SehrGut 6 697 20-09-2012 22:24:22
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Jakiego dostawcę internetu wybrać ?
6 randel 6 508 21-08-2012 10:51:13
Ostatni post: szpilka
No New Posts jakie radio internetowe słuchasz ?
6 killer500 7 884 18-07-2012 20:33:30
Ostatni post: Alarm2009
No New Posts Jakie szyfrowanie ustawić?
0 SehrGut 4 282 01-06-2012 20:09:32
Ostatni post: SehrGut
No New Posts jakie chłodzenie do starego c2d wyciskanie ile się da
0 bialcus 6 289 28-05-2012 15:14:53
Ostatni post: bialcus
No new Jakie części wybrać aby złożyć komputer do...
20 Cieśli 9 659 05-08-2011 0:41:49
Ostatni post: Kaf
No New Posts Jakie chlodzene?
1 Finger 4 583 31-03-2011 13:14:18
Ostatni post: kamilowskikamil
No new votes Ankieta: Jakie podzespoły do OC
Producenci
4 exoc 5 959 26-02-2011 17:55:36
Ostatni post: exoc
No New Posts Jakie sterowniki ?
1 Satellite90 7 716 10-02-2011 22:55:39
Ostatni post: Eleven
No New Posts Jakie to chłodzenie?
0 Nowciu 4 593 16-01-2011 14:31:42
Ostatni post: Nowciu
No New Posts Jakie napiecie DDR667
0 tomek198300 4 237 15-01-2011 20:42:34
Ostatni post: tomek198300
No New Posts Jakie chłodzenie do Radeon 4850 do 80 zł
3 Maxymo 5 448 16-12-2010 23:29:52
Ostatni post: Eleven
No New Posts Jakie części ?
Jakie częsci do kompa(wymiana)
1 dudi 3 631 18-08-2010 1:36:03
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts jakie chlodzenie?
5 zielak81 5 104 19-05-2010 20:15:22
Ostatni post: czarek121
No New Posts Jakie chłodzenie pod E5200? (do 100zl)
Dokladnie pod okreslona obudowe i podzespoly.
6 StealthZ 5 350 07-03-2010 14:46:50
Ostatni post: airborne82
No New Posts jakie wentylatory i zaślepki
2 pawlisko 3 977 01-02-2010 18:54:22
Ostatni post: kargul101
No New Posts jakie Ramy 4gb 1600?
pod i5
0 pawlisko 3 934 24-01-2010 12:41:20
Ostatni post: pawlisko


 

Skin designed by IPB Forum Skins

Powered by wdsp.pl