Reply to this topicNew Topic
Blue Screen przy każdym uruchomieniu XP
Yaku
post 09-03-2009 11:44:36Zgłoś naruszenie
Post #1


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 19
Dołączył: 25-02-2009
Użytkownik nr: 15 377



Od czasu resetu BIOSu mam problem w uruchomieniu komputera 'w pełnym składzie'. Przy każdej próbie pasek postępu ładowania Windows zatrzymuje się w miejscu po czym pojawia się blue screen mówiący o braku kompatybilności sprzętu lub jego uszkodzeniu. Przed resetem BIOSu zamontowałem tylko inne chłodzenie na procesorze, wiec skąd ta niekompatybilność?

No ale nic. Niestrudzenie włączam go co jakiś czas. Co ciekawe w trybie awaryjnym zawsze się uruchomia (!)
Następnego dnia podczas pierwszego uruchomienia załadował się do końca i OS chodził stabilnie, ale nie ma dźwięku. Przy kolejnych uruchomieniach znowu blue screen :/

Gdy wreszcie domyśliłem się, że z jakiegoś powodu karta dźwiękowa powoduje problem:
- wypiąłem kartę - komp ruszył blink.gif
- przepiąłem ją do innego slotu - porażka;
- wypiąłem drugą kartę PCI i wczepiłem SBLive w slot dalej od PCI-E - porażka
- przepiąłem SBLive w drugi wolny slot - porażka
- za pierwszym razem przywróciłem system z Ghosta. Tym razem postawiłem na nowo. Przy instalacji sterowników do SBLive bład i Blue Screen. Dźwięk nie działa przy uruchomieni Blue Screen - porażka
- wypiąłem i wpiąłem kości pamięci - porażka

Podejrzewałbym, że SBLive znajduje się na tym samym przerywniku co inny element co go blokuje. Ale jedyną różnicą między przeszłym kompem działającym, a obecnym problematycznym, jest chłodzenie na procesorze. Całą reszta jest wpięta identycznie jak przedtem. Jak można sprawdzić jakie urządzenie jest przypisane do danego przerywnika?


Dodatkowe dane:
Na płycie 1x PCI-E (ale zajmuje jeden slot PCI) ; 3x PCI (dźwięk i sieciówka);

Podczas całego procesu zintegrowana karta na płycie byłą wyłączona;

Przed resetem BIOSu SBLive działał bezproblemowo od 2002 roku. Wszystkie elementy komputera zostały wpięte w ten sam sposób co przed resetem BIOSu. Karta dźwiękowa jest w 100% sprawna (testowana na innym PC);


[center]Poległem. Po 4 dniach dumania kończą mi się pomysły. [/center][center]Co jeszcze mógłbym zrobić aby zmusić SBLive do prawidłowej pracy?[/center]

Ten post został edytowany przez Yaku: 09-03-2009 11:46:54


--------------------
Asus K8N4E-DeluxeAMD Athlon 64 3000+ (2000@2300 MHz) [Newcastle S754] ║ DDRAM 2x1024 MB/392 MHz Kingston CL3-3-3-8 Asus GF 8800GS TOP 320 MB/192 bit PCI-E ModeCOM MC-400 HDD ST3120827AS + WD3200AKSS Creative Sound Blaster Live! 5.1 (zbuntowana więc AC'97 : ( ) Maxdata Belinea 10-30-55 [17" CRT] ║ OS: XP Pro SP3
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Google Bot
post 09-03-2009 11:44:36Zgłoś naruszenie
Post #


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post
alban_1985
post 09-03-2009 12:08:21Zgłoś naruszenie
Post #2


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 306
Dołączył: 12-05-2007
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 8 791
Numer GG 


Spróbuj wgrać nowy bios do twojej płyty głównej.


--------------------
Athlon II X4 620 o/c 3,5 ghz/ /Thermalright ultima 90-NOCTUA NF-B9
Gigabyte MA790X-DS4
nvidia GTX 260 216 gigabyte 576/2000 MHz o/c ( 650/2300 MHz)
2x2 gb DDR2 800Mhz o/c ( 1000 MHZ ) Geil Ultra Cl4 5-5-5-15

Samsung 320gb Sata II(ATA/300 16mb,8,9ms, 7200)
Modecom volcano 550 W
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Yaku
post 09-03-2009 12:18:45Zgłoś naruszenie
Post #3


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 19
Dołączył: 25-02-2009
Użytkownik nr: 15 377



Nowy BIOS? Podczas instalacji płyty głównej instaluje mi się finalna wersja. Masz na myśli takie coś?


--------------------
Asus K8N4E-DeluxeAMD Athlon 64 3000+ (2000@2300 MHz) [Newcastle S754] ║ DDRAM 2x1024 MB/392 MHz Kingston CL3-3-3-8 Asus GF 8800GS TOP 320 MB/192 bit PCI-E ModeCOM MC-400 HDD ST3120827AS + WD3200AKSS Creative Sound Blaster Live! 5.1 (zbuntowana więc AC'97 : ( ) Maxdata Belinea 10-30-55 [17" CRT] ║ OS: XP Pro SP3
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
*Słynny*
post 09-03-2009 12:19:57Zgłoś naruszenie
Post #4


Sta?y Bywalec
******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 1 647
Dołączył: 17-04-2004
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 65



QUOTE
... podczas resetu biosu wlaczyla ci sie integra na plycie gl... a skoro masz sb live i wgrane stery na winde to powoduje konflikt i reboot..., wylacz zitegrowana karte muzyczna w biosie i bedzie na 100% ok
QUOTE
Podczas całego procesu zintegrowana karta na płycie byłą wyłączona
ups, niedoczytalem..., spróbuj tez wylaczyc tez porty na plycie np SERIAL/MIDI etc

Ten post został edytowany przez *Słynny*: 09-03-2009 12:26:28


--------------------
Cyniczny i bezduszny
Osądzam bez litości
Bez serca i miłości :)
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Yaku
post 09-03-2009 12:29:29Zgłoś naruszenie
Post #5


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 19
Dołączył: 25-02-2009
Użytkownik nr: 15 377



QUOTE(*Słynny* @ 09-03-2009 12:19:57)
(..)spróbuj (..) wylaczyc tez porty na plycie np SERIAL/MIDI etc


Jak to zrobić i czy taka operacja niesie za sobą jakieś konsekwencje?


--------------------
Asus K8N4E-DeluxeAMD Athlon 64 3000+ (2000@2300 MHz) [Newcastle S754] ║ DDRAM 2x1024 MB/392 MHz Kingston CL3-3-3-8 Asus GF 8800GS TOP 320 MB/192 bit PCI-E ModeCOM MC-400 HDD ST3120827AS + WD3200AKSS Creative Sound Blaster Live! 5.1 (zbuntowana więc AC'97 : ( ) Maxdata Belinea 10-30-55 [17" CRT] ║ OS: XP Pro SP3
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
*Słynny*
post 09-03-2009 12:30:30Zgłoś naruszenie
Post #6


Sta?y Bywalec
******

Grupa: Przyjaciele forum
Postów: 1 647
Dołączył: 17-04-2004
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 65



Jesli nic do tych portow nie podlaczasz to nie bedzie roznicy, tak samo jak wylaczasz karte muzyczna... powinno byc gdzies w poblizu

PS. Moze SB gryzie sie z SP3? :|

Ten post został edytowany przez *Słynny*: 09-03-2009 12:34:22


--------------------
Cyniczny i bezduszny
Osądzam bez litości
Bez serca i miłości :)
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Yaku
post 09-03-2009 13:05:58Zgłoś naruszenie
Post #7


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 19
Dołączył: 25-02-2009
Użytkownik nr: 15 377



SP3 posiadam odkąd pojawił się na polskim rynku, więc mało możliwe.

W BIOSie wyłączyłem kontroler karty sieciowe zintegrowanej na płycie oraz coś do słownego powiadomienia o występujących błędach. Te jestem pewien że są mi zbędne. Być może przed resetem biosu jeszcze coś było wyłączone, chociaż teraz wszystkie pozostałe opcje wydają się potrzebne.


--------------------
Asus K8N4E-DeluxeAMD Athlon 64 3000+ (2000@2300 MHz) [Newcastle S754] ║ DDRAM 2x1024 MB/392 MHz Kingston CL3-3-3-8 Asus GF 8800GS TOP 320 MB/192 bit PCI-E ModeCOM MC-400 HDD ST3120827AS + WD3200AKSS Creative Sound Blaster Live! 5.1 (zbuntowana więc AC'97 : ( ) Maxdata Belinea 10-30-55 [17" CRT] ║ OS: XP Pro SP3
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
Yaku
post 11-03-2009 19:20:57Zgłoś naruszenie
Post #8


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 19
Dołączył: 25-02-2009
Użytkownik nr: 15 377



Battle of The BSLive (ciąg dalszy)


1. Włożyłem kartę i odpaliłem Win w trybie awaryjnym.
2. Brak informacji o stanie sprzętu o jaką prosił dar55 (w trybie awaryjnym funkcja nie działa). Wpadłem więc na genialny pomysł. Wyłączyłem urządzenie.
3. Włączyłem Win w trybie normalnym. Cztero-krotnie. Dwa razy przy włączaniu karty pojawiłsię znajomy Blue Screen. Dwa razy uruchomiła się bez błędnie. W opisie info że karta działa poprawnie ale mimo to nie ma dźwięku :/
4. Za radą Nocturn przeszukałem stronę Creative w poszukiwaniu nowszych sterowników. Choć ich nie znalazłem to trafiłem na fixa naprawiającego błędy w standardowych sterownikach, w tym wyraźnie podkreślone że również Blue Screeny.
Przy próbie zainstalowania fixa wyskakuje info że SBLive! nie znaleziony mimo że sprzęt działa 'niby poprawnie'.
5. Przeinstalowałem sterowniki raz jeszcze lecz wciaż fix nie wykrywa karty. :/

Blue Screen:
***STOP : 0x0000009c (0x00000004, 0x80546DF0, 0xB2000000, 0x00070F0F)

Sądziłem że źle podczepiłem kabelek audio więc próbowałem parę możliwości. Podobno od Windows XP nie jest wymagany więc później go odczepiłem - ten sam błąd.

I jeszcze parę screenów.
Rei1
user posted image
Urządzenia działające jako kontrolery audio, video.. są oky? Wywaliłem te dwa stare sterowniki ale nic się nie zmieniło.

Rei2
user posted image
Dziwne że nie wykrywa biosu, bo..

Rei3
user posted image
.. system zżucony z kopii Ghosta dokładnie ten sam jaki używam na drugim dysku.
Przeinstalowywanie sterowników do płyty głównej nic pomogło :/


--------------------
Asus K8N4E-DeluxeAMD Athlon 64 3000+ (2000@2300 MHz) [Newcastle S754] ║ DDRAM 2x1024 MB/392 MHz Kingston CL3-3-3-8 Asus GF 8800GS TOP 320 MB/192 bit PCI-E ModeCOM MC-400 HDD ST3120827AS + WD3200AKSS Creative Sound Blaster Live! 5.1 (zbuntowana więc AC'97 : ( ) Maxdata Belinea 10-30-55 [17" CRT] ║ OS: XP Pro SP3
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
alban_1985
post 11-03-2009 20:45:05Zgłoś naruszenie
Post #9


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 306
Dołączył: 12-05-2007
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 8 791
Numer GG 


A spróbuj jeszcze raz bios aktualizawać do najnowszego ja Ci mówię najlepiej z pozycji biosu


--------------------
Athlon II X4 620 o/c 3,5 ghz/ /Thermalright ultima 90-NOCTUA NF-B9
Gigabyte MA790X-DS4
nvidia GTX 260 216 gigabyte 576/2000 MHz o/c ( 650/2300 MHz)
2x2 gb DDR2 800Mhz o/c ( 1000 MHZ ) Geil Ultra Cl4 5-5-5-15

Samsung 320gb Sata II(ATA/300 16mb,8,9ms, 7200)
Modecom volcano 550 W
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Yaku
post 11-03-2009 22:10:48Zgłoś naruszenie
Post #10


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 19
Dołączył: 25-02-2009
Użytkownik nr: 15 377



Tego niestety nie wiem jak zrobić.

Na CD z płyty głównej mam update do ostatniej wersji w pliku exe. Instaluje się z Windowsa. Innej metody nie znam.

P.S.
drugi i trzeci screen był robiony na tym samym kompie tylko z innej instalacji windowsa. Nie wiem czemu na jednym pokazuje bios, a na drugiej nie ;/


--------------------
Asus K8N4E-DeluxeAMD Athlon 64 3000+ (2000@2300 MHz) [Newcastle S754] ║ DDRAM 2x1024 MB/392 MHz Kingston CL3-3-3-8 Asus GF 8800GS TOP 320 MB/192 bit PCI-E ModeCOM MC-400 HDD ST3120827AS + WD3200AKSS Creative Sound Blaster Live! 5.1 (zbuntowana więc AC'97 : ( ) Maxdata Belinea 10-30-55 [17" CRT] ║ OS: XP Pro SP3
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
alban_1985
post 12-03-2009 10:20:20Zgłoś naruszenie
Post #11


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 306
Dołączył: 12-05-2007
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 8 791
Numer GG 


Wchodzisz na stronę producenta twojej płyty szukasz najnowszej wersji biosu do niej ściągasz, rozpakowujesz, wrzucasz na pen drive uruchamiasz bios wkładasz pen drive, odszukujesz opcję Ez flash i postępujesz zgodnie z instrukcjami.


--------------------
Athlon II X4 620 o/c 3,5 ghz/ /Thermalright ultima 90-NOCTUA NF-B9
Gigabyte MA790X-DS4
nvidia GTX 260 216 gigabyte 576/2000 MHz o/c ( 650/2300 MHz)
2x2 gb DDR2 800Mhz o/c ( 1000 MHZ ) Geil Ultra Cl4 5-5-5-15

Samsung 320gb Sata II(ATA/300 16mb,8,9ms, 7200)
Modecom volcano 550 W
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Yaku
post 12-03-2009 12:11:14Zgłoś naruszenie
Post #12


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 19
Dołączył: 25-02-2009
Użytkownik nr: 15 377



Widzisz gdzieś TAM odpowiedni plik? Ja zdaje się ślepy jestem.

Jeśli będę miał już nowszy BIOS to mogę załadować go z DVD ? Nie mam pen'a ani stacji dyskietek.

Ten post został edytowany przez Yaku: 12-03-2009 12:13:38


--------------------
Asus K8N4E-DeluxeAMD Athlon 64 3000+ (2000@2300 MHz) [Newcastle S754] ║ DDRAM 2x1024 MB/392 MHz Kingston CL3-3-3-8 Asus GF 8800GS TOP 320 MB/192 bit PCI-E ModeCOM MC-400 HDD ST3120827AS + WD3200AKSS Creative Sound Blaster Live! 5.1 (zbuntowana więc AC'97 : ( ) Maxdata Belinea 10-30-55 [17" CRT] ║ OS: XP Pro SP3
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
alban_1985
post 12-03-2009 19:07:28Zgłoś naruszenie
Post #13


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 306
Dołączył: 12-05-2007
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 8 791
Numer GG 


Najnowsza wersja:
http://support.asus.com/download/download....SLanguage=pl-pl

nie z dvd nie musisz jakiegoś pena załatwić


--------------------
Athlon II X4 620 o/c 3,5 ghz/ /Thermalright ultima 90-NOCTUA NF-B9
Gigabyte MA790X-DS4
nvidia GTX 260 216 gigabyte 576/2000 MHz o/c ( 650/2300 MHz)
2x2 gb DDR2 800Mhz o/c ( 1000 MHZ ) Geil Ultra Cl4 5-5-5-15

Samsung 320gb Sata II(ATA/300 16mb,8,9ms, 7200)
Modecom volcano 550 W
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Yaku
post 12-03-2009 21:47:29Zgłoś naruszenie
Post #14


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 19
Dołączył: 25-02-2009
Użytkownik nr: 15 377



Tak jak się spodziewałem. Mam najnowszy BIOS Wersja 1010 (na wersje testową/niestabilną(?) beta nie patrze) nea.gif


--------------------
Asus K8N4E-DeluxeAMD Athlon 64 3000+ (2000@2300 MHz) [Newcastle S754] ║ DDRAM 2x1024 MB/392 MHz Kingston CL3-3-3-8 Asus GF 8800GS TOP 320 MB/192 bit PCI-E ModeCOM MC-400 HDD ST3120827AS + WD3200AKSS Creative Sound Blaster Live! 5.1 (zbuntowana więc AC'97 : ( ) Maxdata Belinea 10-30-55 [17" CRT] ║ OS: XP Pro SP3
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
alban_1985
post 13-03-2009 10:44:43Zgłoś naruszenie
Post #15


Obserwator
****

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 306
Dołączył: 12-05-2007
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 8 791
Numer GG 


To spróbuj inną wersje wcześniejszą.


--------------------
Athlon II X4 620 o/c 3,5 ghz/ /Thermalright ultima 90-NOCTUA NF-B9
Gigabyte MA790X-DS4
nvidia GTX 260 216 gigabyte 576/2000 MHz o/c ( 650/2300 MHz)
2x2 gb DDR2 800Mhz o/c ( 1000 MHZ ) Geil Ultra Cl4 5-5-5-15

Samsung 320gb Sata II(ATA/300 16mb,8,9ms, 7200)
Modecom volcano 550 W
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post
Yaku
post 13-03-2009 21:06:58Zgłoś naruszenie
Post #16


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 19
Dołączył: 25-02-2009
Użytkownik nr: 15 377



No ale.. Nie wydaje mi się aby winny był BIOS skoro dotychczas na tym samym chodziła ponad 2 może i 3 lata.

Żałuję że nie mam nikogo z Krakowa - rozwiązało by to moje kłopoty. Gdybym tak mógł pożyczyć inną kartę dźwiękową. Gdyby chodziłaby poprawnie mógłbym wyczarować magiczne 30-50 zł na nową/używaną kartę. Ciężko z kasą, więc na farta zmieniać nie będę (tymbardziej że różnicę Live do Audigy 1 nie idzie odczuć) Heh.. chyba łapię depreche dry.gif


--------------------
Asus K8N4E-DeluxeAMD Athlon 64 3000+ (2000@2300 MHz) [Newcastle S754] ║ DDRAM 2x1024 MB/392 MHz Kingston CL3-3-3-8 Asus GF 8800GS TOP 320 MB/192 bit PCI-E ModeCOM MC-400 HDD ST3120827AS + WD3200AKSS Creative Sound Blaster Live! 5.1 (zbuntowana więc AC'97 : ( ) Maxdata Belinea 10-30-55 [17" CRT] ║ OS: XP Pro SP3
Go to the top of the page
PM
 
+Quote Post
asystura
post 16-03-2009 17:11:40Zgłoś naruszenie
Post #17


Pocz?tkuj?cy
**

Grupa: U?ytkownicy
Postów: 19
Dołączył: 15-03-2009
Skąd: Łódź
Użytkownik nr: 15 490
Numer GG 


A powiedz mi ile masz czasu pamięć RAM?

Bardzo możliwe że to przez pamięć RAM, kiedyś kumpel miał ten problem okazało się że były pamięci uszkodzone.


--------------------
JARACZ KART GRAFICZNYCH
Go to the top of the page
PM
Email Poster  
+Quote Post

Reply to this topicNew Topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Collapse

> Podobne tematy:

  Temat Odpowiedzi Założyciel tematu Wyświetleń Ostatnia akcja
No New Posts Przyspieszanie pamięci
0 SehrGut 2 456 31-01-2013 22:27:23
Ostatni post: SehrGut
No New Posts Przyjmę zlecenia - Systemy informatyczne
0 piotr32323 2 460 11-10-2012 10:19:14
Ostatni post: piotr32323
No New Posts blue screen igxpdx32.dll
0 cukin 2 973 06-05-2012 7:30:11
Ostatni post: cukin
No New Posts Przygotowanie komputera do oc
który ram do już istniejących
1 pablowroclaw 3 414 12-02-2012 20:37:53
Ostatni post: unbreakpl
No New Posts Blueconnect w t-Mobile
Zasięg, prędkość, filtracja danych...
0 zorg(on) 2 123 28-12-2011 18:20:55
Ostatni post: zorg(on)
No New Posts Przyciemnienie monitora w laptopie przy odchylaniu
0 new_user 4 275 08-09-2011 21:06:10
Ostatni post: new_user
No New Posts Blue Screen
0 cisu 2 664 23-01-2011 20:56:02
Ostatni post: cisu
No New Posts blue screen , przyczyna ?
0 placid 2 037 16-11-2010 10:23:22
Ostatni post: placid
No New Posts Przyśpieszenie kompa
5 master_luke 3 180 15-11-2010 18:09:54
Ostatni post: airborne82
No New Posts Przycisk "reset" i wysokie obroty wentylatora
2 los1u 3 801 23-10-2010 15:25:55
Ostatni post: RedDevil_99
No New Posts Bluescreen
reset systemu
2 przemas08 3 855 05-08-2010 13:48:11
Ostatni post: przemas08
No New Posts blueascreen i timingi?
5 kucma 2 246 25-06-2010 11:12:21
Ostatni post: CoreDuo
No New Posts przyspieszenie - do gier
czy sama wymiana procesora pomoże, czy trzeba coś więcej ?
6 Krasnal 3 943 14-05-2010 20:07:52
Ostatni post: Krasnal
No New Posts Bluetooth problem
Niepowtarzalne zachowanie i fanaberie blyetooth-a
0 mimak 3 182 23-09-2009 22:18:52
Ostatni post: mimak
No New Posts Bluetooth w HP Compaq nx7400
Potrzebne terowniki do uruchomienia bluetooth
0 lolalola 4 450 20-07-2009 11:18:22
Ostatni post: lolalola
No New Posts Bluescreeny
5 malyxxl 2 856 27-04-2009 18:19:14
Ostatni post: malyxxl
No New Posts blue screen
7 mateusz14124 2 296 01-04-2009 16:48:03
Ostatni post: mdma
No New Posts Bluetooth!
1 tysiorek14 2 847 03-03-2009 14:43:01
Ostatni post: Labik
No New Posts Przydział pamięci do grafiki w laptopie
0 Tomcio110977 3 653 29-12-2008 14:28:47
Ostatni post: Tomcio110977
No New Posts Przywracanie sytemu
czym to grozi ?
10 JacekS 3 801 29-10-2008 21:24:09
Ostatni post: los3r
No New Posts Bluetooth
1 ktos 2 701 25-10-2008 16:45:25
Ostatni post: szymekb2
No New Posts Przyśpieszyć komputer
co zmienić
7 maro15551 3 223 08-10-2008 18:10:39
Ostatni post: maro15551
No new Przystanek Woodstock 2006
Kto jedzie?
101 Karolek 18 565 01-08-2008 23:28:43
Ostatni post: 123abcd
No New Posts Przypisywanie adresow w Biosie
0 kielu30 2 542 11-06-2008 7:21:34
Ostatni post: kielu30
No New Posts blue screen po alcoholu120% w Viscie
2 adik855 2 213 12-05-2008 20:43:30
Ostatni post: adik855


 

Skin designed by IPB Forum Skins

Powered by wdsp.pl